![]() |
![]() |
#1 |
הודו לך על 0 הודעות 0 פעמים
|
![]()
שלום חברים
אני כרגע בתהליכי הקמה של אקווריום (האמת שאפילו לא הגעתי לשלב האקווריום עדיין אני כרגע מתעסק בתשתיות - חשמל, מעמד וכו) יש לי אקווריום של Juwel 1.5 מטר 400 ליטר בגדול בהתחלה רציתי להקים אותו ללא צמחיה בגלל שפחדתי מהסתבכויות והשקעת כסף גדולה מידי אבל בסופו של דבר אחרי שביליתי כמה ימים במאגר המידע ובקריאת הודעות בפורום זה הבנתי שסביר להניח שאני אוכל להסתדר אם Low Tech. ואולי High Tech בעתיד. פשוט לפי מה שראיתי הבנתי ש 1.5 מטר ללא צמחייה יהיה ריק ומשעמם מידי ובכלל אם צמחים אקווריום נראה הרבה יותר יפה. השאלה הראשונה זה לגבי תאורה, כרגע יש לי מערכת של Juwel שכולל שתי מנורות T8 36W אחת מהן WarmLite והשניה DayLite. מה שבטוח שזה לא מספיק. שחשבתי להוסיף לבד שתי נורות T5, זה יספיק לי? פשוט אני לא רוצה להגזים כי אם אני אוסיף 4 T5 כבר בטח יהיו לי בעיות חימום. שאלה נוספת היא לגבי סוג נורות, לא הבנתי (אולי פספסתי את זה במאגר מידע) מה זה נורה אקטינית ? והאם נורה כחולה היא גם נורה רגילה מבחינת חישוב W לנפח אקווריום ? טוב בטח יהיו לי עוד המון שאלות בעתיד אבל לבינתיים זה יספים אלא אם כן יש לכם עוד משהו חשוב שאני צריך לדעת בשלב זה |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
|
![]()
ועוד פרט ששכחתי לציין ואני חושב שחשוב לגבי תאורה האקווריום לא צמוד לקיר כך שהוא הולך לקבל תאורה טבעית משני הצדדים (או יותר נכון משלושה צדדמים)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
|
![]()
שאלתי מהשהו מסובך מידי או שלמה כבר יומיים אין אף תגובה ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
|
![]()
אתה צריך להגיע לכחצי וואט לליטר- הוסף את מספר הנורות הנדרש לכך.
כדאי שתקנה נורות אור לבן קר, הדרוש לצמחיה וחסר לך. לגבי תאורה מבחוץ- שמש ישירה תורמת הרבה מאד אור. אם מדובר רק באור לא ישיר, הוא לרוב אינו משמעותי, ובכל מקרה קשה לבדוק את כמותו, כך שכדאי שתישאר קצת מתחת לחצי וואט לליטר עם האור הפלורסנטי. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
הודו על ההודעה שלך 2 פעמים
סוג אקווריום: שרימפסים
וותק בתחום: שנים
|
![]() ציטוט:
![]() |
![]() |
#6 |
|
![]()
לא הבנתי מה אתה רוצה אקווריום צמחיה או אקווריום אם צמחים?
עזוב את השמו לו/ היי, שאתה מדמיין איך הוא יראה אתה רואה אותו אם כמות גדולה של צמחייה? או מסלעה וצמח פה צמח שם? אוכלוסייה? בכל מקרה ההבדל בין היי טק ללאו טק הם בערך 500 שח לאקווריום כמו שלך ![]()
![]() |
#7 |
|
![]()
בגדול לאחר שקראתי כבר כל מאמר אפשרי גם כאן וגם בפורומים אחרים כמו freshreef אני מגיע למסכנה שאם כל הרצון פשוט לא יהיה לי זמן להתעסקות אם אקווריום מלא צמחים ולכן בינתיים אני חושב שאני יעשה "מסלעה וצמח פה צמח שם"
למרות שבגדול שום דבר עדיין לא סגור, בינתיים אני עסוק בהכנת החשמל, מעמד ועוד כל מיני דברים מסביב כך שעדיין יש לי זמן לחשוב. לגבי הדגים זה גם משהו שעדיין לא סגור סופית, כמובן שברור לי שצריך להתאים בין הדגים הצמחים והקרקע באקווריום |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
|
![]() ציטוט:
![]() לא כל אקווריום דורש גיזום שבועי של שעה-שעתיים 20 דקות שבועיות של גיזום וסידור+ 10 דקות שבועיות של החלפת מים ופעם בחודש גיזום וסידור יותר מאסיבי של שעה שעה וחצי
![]() |
![]() |
#9 | |
|
![]()
[quote="markkk"]
ציטוט:
![]() + 15 דקות פעם ביומיים שלושה לשלוף אצות + ![]() + 6 דקות פעם ביום-יומיים לנגב טביעות אצבעות מהזכוכית + 1/2 ![]() +חצי שעה פעם ב... לתפוס איזה מולי מאפן שהחליט להתעלל בכל הדגים + ![]() ![]() = 10 דקות אח"כ להחזיר צמחים שנעקרו+ 8 דקות אח"כ לנגב את המשטחים מסביב מהמים +5 דקות ניקיון הזכוכית והשולחן מכתמי מים+ 6 דקות לשתול מחדש צמחים שעוד פעם נעקרו+ 7 דקות ניקיון חוזר+....... ( ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
|
![]()
כן לזה בדיוק התכוונתי כשאמרתי שלא יהיה לי זמן
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
הודו על ההודעה שלך 2 פעמים
סוג אקווריום: שרימפסים
וותק בתחום: שנים
|
![]()
אבנר, איפה אתה חי?
אצות = אקווריום לא מאוזן... שבלולים = בוטיה ליצן... טביעות אצבע = לא לגעת! מולי = מה בדיוק הבעיה? תוציא את כולם אחרי ההרצה, ונגמר הסיפור... עקירה, שתילה מחדש, עקירה ושוב שתילה = אין לך מושג כנראה איך שותלים ועוקרים נכון... אני משקיע אולי עשר דקות-רבע שעה פעם בשבוע, וזה כי האקווריום עדיין לא מאוזן. מה לעשות, שום דבר לא בא בקלות... תחשוב שכלב צריך להוציא עשר דקות שלוש פעמים ביום + זמן להאכיל +... ומה עם החיים? צריך לנשום, לזוז ללכת, לדבר, לעבוד...
![]() |
#12 | |
|
![]() ציטוט:
הוצאת לי את המילים מהפה ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
|
![]()
תעשה אקווריום טבעי (לוי-טק)- איזה עשר דקות בשבוע גג...
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
|
הגדרות אשכול | |
אפשרויות הצגת נושא | |
|
|
![]() |
||||
אשכול | מפרסם האשכול | פורום | תגובות | הודעה אחרונה |
מספר שאלות לפני הקמה. | Elad Ben-David | ציקלידים כללי | 9 | Monday 13/08/2007 22:53 |
שרימפסיה - הקמה + שאלות + תמונה | pumeky | שוכני קרקעית וסטינגריים (טריגונים) | 15 | Sunday 01/04/2007 18:03 |
שאלות לפני הקמה | סאמפ | אקווריום צמחייה | 7 | Monday 03/07/2006 21:26 |
שאלות והמלצות לפני הקמה של 2 מ' | roki2000 | ציוד לאקווריום ועשה זאת בעצמך (DIY) - מים מתוקים | 5 | Sunday 12/03/2006 15:47 |
שכבה שמנונית במים + שאלות הקמה | maryaron | אקווריום צמחייה | 11 | Wednesday 29/12/2004 00:07 |