![]() |
![]() |
#31 | |
הודו לך על 181 הודעות 229 פעמים
סוג אקווריום: 600 ליטר, דרום/מרכז אמריקאים 2 קוביות 64 ליטר להטלות, 200 ליטר מיכל אימון לדגיגים
וותק בתחום: 52 שנים
|
![]() ציטוט:
ספוג הפלא - נמכר בכל סופר, עושה עבודה מצויינת באפס מאמץ, להקפיד על שימוש בלי כל חומרי ניקוי !!! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
הודו לך על 262 הודעות 310 פעמים
סוג אקווריום: U R B A N
וותק בתחום: 14 שנים
|
![]() ציטוט:
אין בעיה בפחם פעיל באקווריום צמחייה. ׳הפילה׳ כבר כמה שנים טובות עם פחם פעיל באופן קבוע והכל בסדר. המים המבריקים יוצרים את אפקט ׳דגים באוויר׳. .
![]() |
![]() |
#33 |
הודו פעם אחת בהודעה אחת
סוג אקווריום: צמחיה
|
![]()
סלח לי גלובלי, תרשה לי לחלוק עליך למרות שאני מכיר ועוקב אחר העצים שלך על הפילה מיום ההקמה שלה. למרות שזה עובד אצלך מצוין וגם אני הרבה פעמים בעד ניסוי וטעיה, אני לא הייתי שם פחם באקווריום צמחיה פחם יסנן כימקלים ומינרלים מהמים (חלק מהדישון שלך ואלמנטים שהצמחים צריכים) במקום פחם באקווריום צמחיה אם רוצים מים "מבריקים" כמו שגלובלי אמר אפשר לשים פיוריג'ן שיוריד צבע וכו אבל לא יפגע בדישון ובאלמנטים שהצמחים צריכים.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
|
![]() ציטוט:
בפורומים אבל לצערי היא לא רצינית. יש את כל שצועקים ״סופח סופח״ אבל כרגיל הם לא מסבירים מה סופח ועל מה הם מסתמכים. מהצד השני יש את אלה שמסבירים ומפרטים קצת; Activated carbon ACTIVATED CARBON, PURIGEN, ARE THESE USEFUL FOR PLANTED TANKS ואלה לינקים מחיפוש קליל. ------- בעולם הרציני יש מושג שנקרא ׳הוכח מחקרית׳. ------- אני בהחלט לא מתיימר לאמר שההתנסות של ׳הפילה׳ מהווה ׳הוכחה מחקרית׳. ------- ׳הפילה׳ כבר כמה שנים טובות עם פחם פעיל באופן קבוע והכל בסדר. לאחרונה עוד הוספתי 200 גרם גם בשני הפילטרים הנוספים. הצמחים גדלים כמו משוגעים. לא תגברתי דישון מאקרו/מיקרו/ברזל. המים המבריקים ויש אפקט ׳דגים באוויר׳. .
![]() |
![]() |
#35 |
הודו לך על 192 הודעות 273 פעמים
סוג אקווריום: ציקלידים אפריקאיים 720 ל', שרימפסיה 60 ל'
וותק בתחום: מילדות
|
![]()
חברים יקרים,
פחם פעיל הוא סוג של "מסננת מולקולרית" שפועלת על מולקולות ויונים גדולים יחסית. כושר הספיחה שלו נמדד על ידי שני חומרים סטנדרטיים (וצבעוניים) - יוד מולקולרי (I2) כמולקולה "קטנה" (שגם היא גדולה למדי) ומתילן בלו כמולקולה "גדולה". היונים המשמשים לדישון ברובם (יון הניטראט ובוודאי יון האשלגן) יעברו אותו כאילו הוא לא קיים. יון הפוספאט הוא גבולי, אולי (!) יהיה צורך לתגבר מעט את דישון הפוספאט וגם זה בספק. אני מניח, ופה זו ספקולציה שלי - שאפקט ההצללה שגלובלי מדבר עליו הוא בגלל ספיחת מומסים (בעיקר קולואידים) אחרים שגורמים למה שנקרא "אפקט טינדל" ופיזור אור. מניסיון אישי לא ראיתי הבדל גדול עם פחם ובלעדיו, אבל זה אני. אם זה עובד לך - אין כל סיבה, ביולוגית או כימית, לא להשתמש בו. באופן אישי אני נמנע מכך, אבל אחד הדברים היפים באקווריה בכלל ובאקווריומי צמחיה בפרט היא שאין דרך אחת "נכונה" ואחרת "שגויה". הדרך שעובדת בשבילך - היא הנכונה עבורך. |
![]() |
![]() |
Yuval57, הודו לך על ההודעה: |
![]() |
#36 | |
|
![]() ציטוט:
אני מעוניין להרחיב את הדיון פתחתי אשכול חדש. .
![]() |
![]() |
#37 |
הודו לך על 2 הודעות 2 פעמים
|
![]()
כמעט ונפגע.
היום אחר הצהריים שמעתי רעש של פיצוץ שמגיע מהסלון. כשיצאתי מהחדר ראיתי שהתאורה באקווריום לא עובדת ויוצא עשן מהשנאי של התאורה (צ'יהירוס 120 ס"מ). מסתבר שהשנאי התפוצץ, ועכשיו כל החדר מסריח מפלסטיק. תמונה להמחשה (רואים נפיחות בקוטר 1 ס"מ ליד התאורה והכבל). ![]() בקיצור, מזל שהיום שבת ואני לא בעבודה בשעות האלה. אחרת, אי אפשר לדעת מה היה קורה. לשמחתי, קניתי את התאורה מחנות בארץ ולא מעליאקספרס כך שיש מי שיתן לי "אחריות" (קניתי לפני 3 חודשים). אשמח להמלצה לתאורה שתתאים לאקווריום שלי- תאורה חזקה (לומנס גבוה) כך שאם ארצה לעשות מעבר להייטק ביום מן הימים אוכל להוסיף עוד גוף תאורה, איכות יצור מערבית, וצבע שיתאים. וכמה דחוף להתקין תאורה חדשה? תודה לכולם! |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
|
![]() ציטוט:
אם מדובר בגוף התאורה היחיד, אז סופר דחוף. .
![]() |
![]() |
#39 |
|
![]()
לעתיד תוכל לשקול;
LICAH Aquarium Plant Growing LED LIGHT LDP-1000 עושה רושם של מוצר טוב, לא חקרתי לעומק. MEANWELL (Taiwan) quality power supply .
globali, הודו לך על ההודעה: |
![]() |
#40 |
הודו לך על 2 הודעות 2 פעמים
|
![]()
אז אחרי שעניין התאורה הסתדר (פלוס מינוס), שאלה קטנה.
קראתי בכמה מקומות שבזמן שהתאורה כבויה יש להדליק אבן אוויר שתחמצן את המים בזמן שהצמחים לא עושים זאת. מצד שני, אני לא רואה שהדגים במצוקה כשהתאורה כבויה- הטטרות בשליש התחתון- אמצעי של עמודת המים והגופים מסתובבים בכל מקום, כרגיל. מה דעתכם בנושא? |
![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
הודו לך על 93 הודעות 133 פעמים
סוג אקווריום: צמחיה מידטק 150ל׳
וותק בתחום: לפחות עשור
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
הודו לך על 192 הודעות 273 פעמים
סוג אקווריום: ציקלידים אפריקאיים 720 ל', שרימפסיה 60 ל'
וותק בתחום: מילדות
|
![]()
תשימו לב, רבותיי... הצמחים נושמים תמיד, צורכים חמצן ופולטים פד"ח.
כשהאור דולק, הפוטוסינתזה עושה, בנוסף, את התהליך ההפוך - צריכת פד"ח ופליטת חמצן. כמות החמצן הנפלט (באור) הוא בערך פי 6 מכמות החמצן הנצרך בנשימה. מכאן שבחושך בהחלט עדיף להדליק משאבת אוויר. |
![]() |
![]() |
Yuval57, הודו לך על ההודעה: |
![]() |
#43 |
הודו פעם אחת בהודעה אחת
סוג אקווריום: 160 נטו, צמחייה
וותק בתחום: 10 שנים
|
![]()
אוסף ממה שקורה אצלי לפחות.
בהתחלה עבדה משאבת אוויר בזמן כיבוי אורות והפסקת הזרמת הפדח. התוצאה - עלייך משמעותית בph. הוצאתי את המשאבה ובדקתי במשך שבוע. לא אותרה מצוקה של דגים והph לא עלה דרסטית. עכשיו לשאלה שמתווספת לנאמר... האם במצב בו הדגים מראים מצוקה, לא כדאי לבחון את שורש הבעיה,למשל ייצור לא מספק של חמצן ע"י הצמחייה בשלב התאורה? לא אמור להיות איזה איזון מסיים שימנע את הכנסת אבן האוויר? או שמראש הזרמת אוויר בשעות החושף נחוצה בכל אקווריום צמחייה פעיל?
![]() ![]() |
|
הגדרות אשכול | |
אפשרויות הצגת נושא | |
|
|
![]() |
||||
אשכול | מפרסם האשכול | פורום | תגובות | הודעה אחרונה |
יש טיפים לבניית רקע פנימי רגע לפני שאני מתחיל? | m-i | ציוד לאקווריום ועשה זאת בעצמך (DIY) - מים מתוקים | 6 | Monday 03/06/2019 08:36 |
כמה שאלות לפני שאני מתחיל? | evgeny_elman | אקווריום צמחייה | 10 | Thursday 18/03/2010 21:22 |
לפני שאני קונה שרימפסים כמה שאלות. | Kalman | שוכני קרקעית וסטינגריים (טריגונים) | 2 | Tuesday 25/09/2007 17:47 |
לפני שאני מתחיל לברר... | VINIK | ציוד לאקווריום ועשה זאת בעצמך (DIY) - מים מתוקים | 19 | Tuesday 20/06/2006 20:27 |
כמה שאלות לפני שאני מתחיל... | eranro | דגים כללי ובריכות נוי | 1 | Friday 26/11/2004 13:56 |