![]() |
![]() |
#1 |
אחראי תחום שרימפסים, חסרי חוליות וצמחיה
הודו לך על 617 הודעות 793 פעמים
סוג אקווריום: צמחיה + שרימפסיה
|
![]()
שלום חברים,
הגשם אתמול (מרכז הארץ) מזכיר לנו שהחורף בפתח... כבר מתחילה להיות מורגשת ירידה מבורכת בטמפ' בשעות הערב\לילה ומוקדם בבוקר ![]() זמן טוב לוודא שהטרמוסטטים תקינים ומחוברים לחשמל. חשוב לוודא ולווסת את הטמפרטורה גם בעזרת מדחום חיצוני נפרד, רצוי להציב לא בצמוד לגוף-החימום. ישנם חובבים שאף בוחרים להוריד מעט את הטמפ' באופן יזום (כמובן לא להגזים ולבצע בהדרגה עד 1 מעלה ביממה). תוכלו להיעזר באקווהדקס כדי לדעת מה הטמפ' המועדפת על הדגים שלכם, כ-כלל אצבע מרבית הדגים הטרופיים לא אוהבים לרדת מתחת ל-26 מעלות צלזיוס. כמו-כן שימו לב לטמפ' המים בהחלפות המים. מי הברז בתקופה זו קרים, ואף קרים מאד בשיא החורף, הדעות לגבי שימוש בדוד-חימום שנויות במחלוקת (איכות הדוד, איכות הצנרת, מתכות, אבנית וכו') ובכל מקרה חשוב להשוות טמפ' לפני המילוי מחדש; לחילופין אפשר גם לטפטף בקצב איטי ולתת לגוף-החימום במיכל להשתלט על הטמפ'. בכל מקרה זו תקופה מאד בעייתית להתפרצות מחלות, לרבות נקודות-לבנות, שמאד שכיחות עם ירידה בטמפ' המים - ולכן כדאי לשים לב. *טיפ שלי, אני ממלא דלי מים קרים מהברז ומשווה טמפ' באמצעות הוספת מעט מים רותחים מקומקום נקי מסונן מאבנית, מטפל באנטי-כלור וממלא במיכל. חשוב לוודא שהמים לא יהיו חמים מדי, ניתן להיעזר במדחום, אני בודק עם האצבע ![]() נשמח לטיפים נוספים שלכם, בברכת חורף נעים וחמים ! ![]()
הגולשים 3 הודו לך אסף_ על הודעתך: |
![]() |
#2 |
אחראי תחום ציקלידים, סטיגריים ושוכני קרקעית
הודו לך על 266 הודעות 375 פעמים
סוג אקווריום: מים עם בעלי חיים כאלה ששוחים בו
וותק בתחום: מי שואל?
|
![]()
משווה ומוסיף....
לכל מי שהגוף חימום שלו נמצא בתוך האקווריום ולא בסאמפ/תא ביולוגי/על צנרת הפילטר החיצוני, ממליץ לדאוג למגן עבור גוף החימום ע"מ שבעלי החיים לא יקבלו כוויה ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
הודו לך על 0 הודעות 0 פעמים
סוג אקווריום: Boyu Ea-100 185liter
|
![]()
מאיפה משיגים מגן לגוף חימום
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
|
![]()
חלק מהגופים ממוגנים, אחרת במידה והם חשופים במיכל אפשר לחפש בחנות דגים או כמיטב מוצרי הבייסיק\לואוטק להזמין מסין (איביי\עלי).
אגב, עברנו לשעון חורף הבוקר (27/10/19) כאשר השעון הוזז אחורה. לרובנו שקע-טיימר (שקע שבת) לטובת תאורת האקווריום ו\או ציוד נוסף. תשומת ליבכם וכיוון בהתאם. חורף נעים ![]() ![]()
אסף_, הודו לך על ההודעה: |
![]() |
#5 |
|
![]()
מכירים את אלה שממש עצלנים לפתוח עץ חדש וכל זה...
אז בקיצור, עוד פעם חורף (הפתעה ! ![]() לוודא גופי-חימום תקינים ומכויילים, לוודא תקינות מדי-חום. להקפיד על החלפות מים בהשוואת טמפ' למי שנמצא באיזור של הפסקות חשמל - אפשר גם להצטייד במשאבת אוויר נטענת... טיימרים (שקע-שבת) ובכלל - לתשומת ליבכם עוברים לשעון חורף בו נעביר את השעון שעה אחת אחורה (חורף = חו = אחורה, קיץ = ק = קדימה). והתענוג הזה קורה בלילה של מוצאי-שבת הקרובה ה-24/10/20 בשעה 02:00 נרוויח שעה ונעדכן ל- 01:00 בשאיפה שתוספת השעה הזו תתן לנו מצב רוח טוב יותר להתחיל את השבוע... חורף נעים ובטוח לכולם.
אסף_, הודו לך על ההודעה: |
![]() |
#6 |
אחראי תחום ציקלידים, סטיגריים ושוכני קרקעית
הודו לך על 266 הודעות 375 פעמים
סוג אקווריום: מים עם בעלי חיים כאלה ששוחים בו
וותק בתחום: מי שואל?
|
![]()
שמת לב שאנחנו אוטוטו בשעון חורף אבל החורף לא ממש כאן (אני עדיין עם קצר
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
|
![]()
נועץ + חוזר על הטיפ שלי.
בחורף חשוב מאד לשמור על השוואת טמפ' בעת רענון המים השבועי ! ציטוט:
*מי שמחליף עם צינור בחיבור ישיר מהברז, להוריד את קצב המילוי ולתת הזדמנות לגוף החימום במיכל להשתלט על טמפ' המים.
![]() |
![]() ![]() |
|
הגדרות אשכול | |
אפשרויות הצגת נושא | |
|
|
![]() |
||||
אשכול | מפרסם האשכול | פורום | תגובות | הודעה אחרונה |
כוננות קיץ - פתרונות קירור! | מעיין | אקווריום צמחייה | 6 | Sunday 25/06/2017 18:28 |
חורף.. | רביד | קהילת אקווה | 33 | Wednesday 23/09/2009 18:30 |
עקב חורף | cichlidiot | טבע ובעלי חיים אחרים | 5 | Saturday 22/12/2007 19:03 |
עקב חורף | cichlidiot | טבע ובעלי חיים אחרים | 1 | Sunday 16/04/2006 22:45 |