![]() |
![]() |
#1 |
הודו לך על 0 הודעות 0 פעמים
וותק בתחום: 4 שנים
|
![]()
יש לי אקווריום דיי חדש
מים מליחים 130 ליטר מורנה סקט וכמה מולים וחדשות ממש טובות למרות שלא ציפיתי כל כך המורנה אוכלת ובקצב מטורףףףף רק הסוף שבוע הזה היא אכלה 3 מולים היא אצלי שבועיים ואכלה 5 מולים במקום 1 בשבוע והיה לי 3 סקאטים אבל אחד מהם תקף את ה 2 האחרים והם מתו אני אנסה להביא אחרים ואם הוא ישאר תוקפן אני אעיף אותו |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
סוג אקווריום: דגי פלסטיק
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
חבר כבוד
|
![]()
ג'חנון ידידי,מה שחבריי המלומדים מנסים לשאול אותך האם יש פה שאלה ואם לא,אז מה הפואנטה?
![]() |
#6 |
|
![]()
החדשות הטובות הן שהמורנה אוכלת.
החדשות הרעות הן שבקרוב יהיו לה 130 ליטר רק לעצמה.
![]() |
#7 |
חבר כבוד
מיקום: אומרים שלא רחוק מחדרה, בין הים לבין החולות, יש מקום שבו זורחת השמש בלילות...
|
![]()
בוא אני אספר עוד חדשות רעות...
אם תמשיך להאכיל אותה ב-3 מולים לשבוע יהיה לה חסימת מעיים והיא תמות לך... כדאי מאוד שתעבור ל-2 מולים קטנים/פלטים ומהר... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
וותק בתחום: 10 שנים
|
![]()
לפי מה שאני זוכר שקראתי(פה באתר) זה שמורנה אוכלת על בסיס שבועי סגנון נחש שאוכל ולא מנסה לצוד עד שהוא סיים את תהליך העיקול,
האם זה לא ככה? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
חבר כבוד
מיקום: אומרים שלא רחוק מחדרה, בין הים לבין החולות, יש מקום שבו זורחת השמש בלילות...
|
![]()
לא, היא אוכלת יותר מזה, רק שכנראה שהיא לא בנוייה לכך, מכיוון שכאשר אני נתתי לה לאכול כמה שהיא רוצה (עד 4 מולי מפרש בשבוע) זכיתי לטפל בחסימת מעיים שהייתה לה...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
|
![]()
אתה יכול אולי לפרט בנושא?
מה הם הספטומים של חסימת מעיים ומה הם דרכי הטיפול? |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
חבר כבוד
|
![]() ציטוט:
הסימפטום: המורנה שלי הפסיקה לאכול, היתפתלה כאילו אין מחר במשך כמה ימים (כאילו היא מנסה להעיף משהו מתוך הקיבה שלה), פי הטבעת שלה נפתח לזמן רב בניסיון לפלוט צואה אך ללא הצלחה, מה שכן שיצא ממנה בעיקר היה צואה לבנה ודלילה (יש לציין כשהיא בריאה יש לה צואה גדולה וחומה כמו של איגואנה). דרכי הטיפול: 1) העלאת טמפרטורה ל-30 מעלות. 2) משחקי מליחות (מגדלים בחו"ל טוענים שמכיוון שמורנה זו גדלה בשפכי נהרות אז המצב הטבעי של שינויי מליחות עוזר לשמור עליה בריאה), ומעבר לכך הרבה מאמרים טוענים שאם מדובר בטפיל אז הפחתת המליחות במים מלוחים (במים מתוקים המלחה) מחליש את הטפיל. 3) כתישת שיני שום והשרייתם במים, ומהמים הוספתי מעט למי האקווריום (יש הטוענים בפורמים בחו"ל, וגם בפורום זה שזה עוזר לנקות את מעיי הדג). 4) תחלופה רבה של מים. 5) דבר אחרון: עד אותו יום המלחתי את מיי האקווריום עם מלח גרוס (מכיוון שהרבה מאמרים טענו שלאקווריום של מיים מליחים זה מספיק), אך בזמן הטיפול (ועד היום) החלפתי את המלח ל-רד סי מכיוון שהבנתי שבעלי חיים ממקורות מים מלוחים צריכים גם את המינרלים של מלח הים, ומלח גרוס הוא מלח נקי. * הטיפול ארך כ-40 יום, ורק לאחר 40 יום היא חזרה לאכול, ומאז (בהמלצת פורומים בחול) אני שומר על הדיאטה שלה. לסיום: אני שוב מציין שהטיפול נבנה על ידי מפיסות מידע שהשגתי, ואין אחריות על כך... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
|
![]()
תודה רבה עזרת לי מאוד
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
חבר כבוד
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
|
![]()
סורי שלא עניתי עד עכשיו
הייתי קצת בבסיסס תודה על ההסבר ואין פה פואנטה הבנתי שזה בעייתי לגדל מורנה ובאתי להגיד שהצלחתי ולחלוק מידע וכדומה ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
|
![]()
יש לי שאלההה
אם אני אכניס למורנה דג אחד בשבוע כמו שצריך אם היא תיהיה לי רעבה פתאום היא לא תחליט לנגוס בסקאט או משהו?? או שיש הגבלת גודל למזון שלה?? |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
|
הגדרות אשכול | |
אפשרויות הצגת נושא | |
|
|
![]() |
||||
אשכול | מפרסם האשכול | פורום | תגובות | הודעה אחרונה |
נחש מורנה | noamon | שוכני קרקעית וסטינגריים (טריגונים) | 7 | Wednesday 16/03/2011 19:55 |
מורנה-דג/נחש | igalbili | שוכני קרקעית וסטינגריים (טריגונים) | 1 | Friday 16/02/2007 11:49 |
מורנה | meidan7 | דגים כללי ובריכות נוי | 2 | Monday 11/12/2006 16:27 |
מורנה | TALTOL | דגים כללי ובריכות נוי | 9 | Tuesday 25/04/2006 21:08 |
מורנה | טלטול | דגים כללי ובריכות נוי | 2 | Friday 31/03/2006 21:18 |