צפה בגרסא המלאה : לא תאמינו איזה טרוף, צריך את עזרתכם....


elminister
Sunday 11/11/2001, 02:41
אני חייב לספר את כל הסיפור...
היום (יום שבת) אני וחברתי שירי נסענו לסיור דגים הרגיל שלנו...
ובדרך החל ויכוח....
למה אני מגדל דיסקוסים...ולא ציקלידים...
ולמה לא התיעצתי איתה על איזה סוגי דגים לאכלס...(חוצפה!)
בקיצור עניתי "חומד, זה אקווריום ש-ל-י- !!
אני שילמתי עליו, אני מתחזק אותו, אם את רוצה תקני לך אק' שלך....ומצידי תשימי בו פילים ורודים עם כנפיים סגולות.."

בקיצור היא ענתה לי "ככה,אין בעיה..." וקנתה אק' 120 ליטר...והחליטה שאנחנו נשים בו ציקלידים...
בקיצור של עיניין:
יש לי אק' 120 ליטר,עם משאבת אוויר ( 2 יציאות של RENA),אבן חמצן גדולה,פילטר פנימי של JOWEL 400 ליטר/שעה ,וגוף חימום עם טרמוסטט 200W (גם של JOWEL).

למרות הידע הרב שלי בגידול דיסקוסים וטטרות למנהם, אני צריך את הידע שלכם לגבי איזה ציקלידים לשים,איזה טמ"פ אופטימלית..ועוד טיפים של מגדלי ציקלידים שאני לא מסוגל לחשוב עליהם מפני שמעולם לא ניסיתי לגדל...

ועוד פרט חשוב!
גברת שירי..מוכרחה לגדל צמחים חיים! (לא פלאסטיק...). איך לכל הרוחות אני מסדר צמחים בלי שציקלידים יהפכו אותם????

כרגע האק' מלא מיים (מהברז), ורץ על "ריק" כדי שהכלור יתנדף,יש STRESS ZIME, ויש תרבית בקטריות של CYCLE..

האם להוסיף מלח??? וכמה???
אני יודע שההודעה הזו מבולבלת קמעה,ואני מצטער מראש,אבל זה מתאר את המצב שלי כרגע...
בקיצור כל טיפ יתקבל בברכה!
ELMINISTER

ברקודה
Sunday 11/11/2001, 03:11
אם אלה הן הבעיות שלך בחיים-זה כבר טוב!!
ולעיניננו,ראשית כדאי שתמלא את האקווריום בסלעים ואובייקטים אחרים וליצור ממש מעיין ריף
בצורה זו תוכל לאכלס אותו במינים אפריקאים ואמריקאים יחד- לא הייתי ממליץ על אוסקרים!!!
אם תרצה לדעת משהו ספציפי יותר אני כאן

elminister
Sunday 11/11/2001, 03:30
איזה דגים? כמה לשים יחד????

Aquario
Sunday 11/11/2001, 04:42
טוב, אז מאיפה להתחיל...
קודם כל, הבנתי שאתה מעוניין בציקלידים אפריקאים, אגרסיבים וטריטוריאלים, וכעיקרון גם אני מתכונן לפתוח "מציקלידיה" שכזאת ויש לי יותר נסיון עם המציקלידים הדרום אמריקאים, אז גם אני, כמוך זקוק לשמוע עצות של מי הולך עם מי ואיך הם מסתדרים. זה אחד הדברים החשובים ביותר בציקלידיה משגשגת וללא זאת זה יעלה לך בהרבה כסף, הרבה דגים והרבה עצבים.

טוב אז נתחיל בזה שבאקווריום של ציקלידים ממש אין מקום לצמחים (ושלא תתחכמו, אני מדבר על הציקלידים הכבדים),רק צמחים צפים אולי, כי הם עוקרים אותם, נושכים אותם, מתכסחים איתם ומה לא... בגלל זה באקווריום של ציקלידים הנוף העיקרי הוא סלעים. אפשר לשים גם קצת עצי סחף למרות שהם מורידים את החומציות, וזה נותן שילוב מעניין.
מה שאני מציע לך זה לחלק את האקווריום לאזור של סלעים ואובייקטים (רצוי מאחור או בצדדים) ולאזור של שחייה והתכסחויות (בפרונט). זה בגלל שכשמגדלים ציקלידים צריך לשים דגש חזק על טריטוריות ומקומות מסתור, כי רוב הזמן הציקלידים האגרסיבים האלה עסוקים בלשמור על הטריטוריה שלהם ולפעמים גם בלצאת למסע כיבושים. אז בשביל למנוע התקפות ומריבות קטלניות רצוי שיהיה הרבה טריטוריות ומקומות מסתור כמו שכבר אמרתי וכמובן חשוב מאוד שתהיה פילטרציה חזקה, כי דגים כאלה גדולים מחרבנים הרבה, וגדול (ואני לא מצטער על הביטוי), אז צריך פילטר טוב. וזהו כעיקרון, עד שאני אזכר בעוד משהו...

קובי
Sunday 11/11/2001, 04:48
בוא ננסה לתת תשובת ציקלידים מאורגנת, כשאנחנו מתחילים במגבלות האקווריום ועוברים "צפונה".

נפח האקווריום החדש שלכם הוא 120 ליטר. זה לא מאפשר לכם להחזיק כמות גדולה מדיי של דגים - אבל זה בהחלט מאפשר לכם מגוון נחמד של ציקלידים בינוניים.

עקרונית, חוקי האצבע הקשורים ל"סנטימטר לליטר" לא חלים על בני המשפחה הזו. הסיבה לכך היא שהם בדרך כלל זללנים מלוכלכים מאד, וכמות ההפרשות שלהם נכבדה. סיבה נוספת - מרבית הציקלידים (בעצם כולם, כולל הסקלאר והדיסקוס) הם דגים טריטוריאליים, שיסתדרו סביב אובייקטים קטנים כלשהם באקווריום ויגנו על האיזור "שלהם" בחירוף נפש שאין כדוגמתו. כל טריטוריה שכזו דורשת שטח מסויים מהאקווריום, שהיה ניתן לניצול טוב יותר במקרה של - נניח - דגי להקה.

לפיכך הייתי ממליץ על שלושה זוגות דגים ודג יחיד אחד (סה"כ שבעה) ובנוסף בערך שני פלקוסטומוסים שיטפלו בהתפתחות האצות.

לגבי הצמחייה - אני לא חושב שאני הייתי אפילו חושב לכיוון הזה. כמובן שקיימים צמחים גסים וחזקים שאפשר לנסות להכניס לאקווריום הזה. הרעיון כאן הוא לקנות כרטיס רב פעמי ב"לינוי" וללכת לשם אחת לחודש חודשיים בשביל לחדש את המלאי. זה לא כל כך יקר, אבל זה בהחלט מוגזם מדיי בשביל להנות מצמחייה חיה (מה גם שצמחייה מלאכותית נראית דיי טוב ומסתדרת מצויין).

אם קשה לך לשכנע את החברה בנושא, פשוט תספר לה שהאוסקר החביב שלי אוהב להוציא את הצמחים לטיול פעם בכמה זמן. זה יכול להיות קטסטרופלי בצמחייה טבעית.

בנגע לעיצוב האקווריום (מייד נגיע לדגים): פילטר תת קרקעי, it's a must לדעתי. חבר אותו לראש כוח לא חזק (500 ליטר בשעה יספיקו לדעתי) - וזו עוד סיבה למה אי אפשר להשתמש בצמחייה חיה, שלא הכי מסתדרת עם פילטר תת קרקעי.

הפילטר הפנימי שאתה מכשיר לאקווריום לא יספיק לדעתי. צריך לפחות ארבע או חמש החלפות של כל המים באקווריום פעם בשעה (ורצוי בפילטר חיצוני בעל נפח נכבד). בגלל שאין לך אחד כזה, או שתעזר בפילטר תת קרקעי עם שתי מעליות שמחוברות לראשי כוח, או שתחפש פילטר חיצוני זול ונחמד.

אתה יכול לבחור אובייקטים מעניינים, אבנים, בולי עץ (כמו שאני בחרתי), אבני לבה, צמחייה פלסטית, וכל דבר שמוצא חן בעיניך. תשתדל שתהיינה תצורות שניתן להסתתר בתוכן או מאחוריהן (כמו כדים, שברי כדים, תלי אבנים עם רווחים ביניהן וכו') על מנת שדגים יוכלו "לתפוס מחסה" במקרה הצורך.
זה אומר שהקרקעית שלך הולכת להיות צפופה מאד, וזה לגיטימי לגמרי - אם תגדל ציקלידים שאינם שוכני קרקע.

אילו דגים לגדל ? טוב - אני הייתי הולך לכיוון הציקלידים הבינוניים בגודלם (אמרתי את זה כבר לדעתי) שאינם תוקפניים יותר מדיי.

אמריקנים או אפריקניים - זה כבר עניין של כסף ותחביב. אפריקניים בדרך כלל נדירים יותר ויקרים יותר. מה דעתך על צמד סוורומים בתור התחלה ? לך על הירוקים, הם מאד מאד מאד יפים.

(שתי אפשרויות להכניס ציקלידים לאקווריום: את כולם בפרק זמן מאד מאד קצר, או זוג בכל פעם, אחת לחודש בערך).

טיפים נוספים - מלח בדרך כלל יכול להיות תוספת מקובלת, בכמויות קטנות. אני כרגע לא מוסיף מלח - אתה מוזמן לפנות לחלק "הכה את המומחה" באתר שלי ולקרוא תשובה של cobalt הקשורה לשאלת המלח. העיקרון הוא שאם אין בכך צורך - לא שמים וזהו.

אוסקרים אכן גדולים מדיי בשביל אקווריום כזה. טקססים יכולים להיות נחמדים, אם אתם מוכנים לקצת אקשן (אני מנדב כמה למטרה הטובה :grin: ).

ציקלידים ד"א הם דגים מאד "קשוחים". בדרך כלל דברים פעוטים כמו פ אייג' לא מטרידים אותם יותר מדיי, אלא במקרים הקיצוניים שבהם מדובר בעליות וירידות רציניות.
בשל סיבה זו ניתן לערבב ציקלידים אפריקניים ואמריקניים בלי בעייה מיוחדת, למרות שהם מגיעים מאזורים שונים בעלי טיב שונה של מים.

לסיוג דבריי - כאשר אנחנו מדברים על "ציקלידים", אני מתכוון לסוג הגדול והקשוח יותר של בני מין זה. אינני מכוון את דבריי לדיסקוסים, לסקלארים ולציקלידים הננסיים (דוגמת האלטישפינוזה, הרמירז והקריבנסיס) שעליהם חלים כללים שונים.

_________________
אם אלוהים היה דג, הוא בטח היה אוסקר...

<font size=-1>[ הודעה זו נערכה על-ידי: דג זאב 1 בתאריך 2001-11-10 20:58 ]</font>

עמירם ש.
Sunday 11/11/2001, 05:45
אני חייב לציין שהייתי שם ונכוויתי. אחרי כמה שנים של גידול ציקלידים הגעתי למסקנה שאני מעדיף לחסל את העסק ולעבור לאקווריום צמחייה. כנראה שאחזור לזה בעתיד, כשיהיה לי יותר זמן, יותר מקום, יותר כסף ובעיקר יותר ידע.

ולעצם העניין: כמה מן הדברים שרציתי לומר כבר נאמרו, ולכן אכסה רק מספר נקודות.

כמו שקובי אמר, נפח של 120 ליטר (לשעה?!? מאיפה זה הגיע?) הוא קטן מאוד לציקלידים רגילים - לא רק בגלל הפילטריזציה אלא בעיקר בגלל בעיות טריטוריאליות. מספר הציקלידים שתוכלו לגדל הוא לפיכך קטן מאוד, הייתי אומר 6, אלא אם תלכו על ציקלידים ננסיים כגון קריבנסיס, אליטשפינוזה ורמירז, מה שיפתור גם את בעיית הצמחים (ראו להלן).

שוב כמו שקובי אמר, *חובה* להתקין פילטר נוסף. אל תחשבו אפילו להכניס ציקלידים לאקווריום של ג'וואל שמותקן בו רק הפילטר הסטנדרטי. בניגוד לקובי לא הייתי ממליץ על פילטר תת-קרקעי, אלא על פילטר חיצוני נוסף (בנפח שלכם - 3336 של אטמן). פילטר תת-קרקעי מחייב בין השאר ראש כוח פנימי שבאקווריום ג'וואל הוא די מכוער. וחשוב יותר, באקווריום ציקלידים יש סלעים רבים ונוצרים שטחים מתים מסוכנים מתחת לפילטר. אם אתם מתעקשים בכל-זאת על פילטר תת-קרקעי, נסו למצוא ראש כוח המאפשר זרימה הפוכה, כדי להקטין את ליכלוך המצע.

את מחזור החנקן אל תעברו עם ציקלידים. חבל עליהם וחבל עליכם. הרכיבו את האקווריום בצורתו הסופית ואז הפעילו את מחזור החנקן עם מולי שחור או שניים, או מוטב עם תוספת כימית של אמוניה בלי שום דגים. הכניסו ציקלידים רק כשהמחזור נגמר.

הנקודה החשובה ביותר היא להחליט מראש על איזה סוג של אקווריום ציקלידים אתם הולכים. להלן חמש אפשרויות:

1. ציקלידים ננסיים, כאמור לעיל. הם יפהפיים (לדעתי), אפשר להשתמש בצמחים, אפשר להכניס כמות גדולה יותר של דגים ואפשר לערבב עם דגים אחרים. אלא מה - זה לא בדיוק הציקלידים שאנשים מתכוונים אליהם.

2. ציקלידים אמריקאיים. סלעים בלבד, גזעי עצים, ללא צמחים. pH גבוה (בסביבות שמונה) - זהירות, מגביר את רעילות האמוניה והניטריט! תאורה לא חזקה, זרימת מים לא חזקה. דוגמאות: פה-אש, טקסס, .

3. ציקלידים אפריקאיים, מלאווי. סלעים בלבד, ללא גזעי עצים (!) וללא צמחים. pH גבוה (אפילו מעל שמונה). תאורה חזקה, זרימת מים חלשה. דוגמאות: פסאודו-טרופאוס, מורי, ג'והני.

4. ציקלידים אפריקאיים, טנגניקה. סלעים, ללא גזעי עצים (!). יש הטוענים כי אפשר לשתול צמחים עמידים (אנוביות, קראתי שאפילו וילסנריה) - לא ניסיתי כי לא היה לי אקווריום של טנגניקה בלבד. pH גבוה, תאורה חזקה, זרימת מים חלשה. דוגמאות: טרופאוס, פרונטוזה, ג'ולי.

5. "אקווריום קהילה" של ציקלידים מעורבים. אפשר אפילו ציקלידים מלאכותיים (ע"ע תוכי). לפעמים מצליח, לפעמים לא מצליח.

יש עוד סוגים, כגון מערב אפריקאים או כמה בודדים מאסיה.

הזכרתי את עניין הצמחים. שירי, את צריכה להבין שאפילו אילו היית ביל גייטס לא היית יכולה להחזיק צמחייה לאורך זמן ברוב הסוגים של אקווריום ציקלידים. אני מסכים איתך בהחלט בנושא צמחי הפלסטיק. הפיתרון - רק סלעים (ועצים כשאפשר).

ונקודה אחרונה: כמעט בלתי אפשרי להכניס ציקליד חדש לאקווריום מבוסס של ציקלידים ותיקים. כדאי לקנות את כל (ששת) הציקלידים יחד, כשהם עוד די קטנים, ולתת להם לגדול יחד. מישהו ימות רחמנא לצלן ותרצו להוסיף חדש במקומו? אתם בבעייה.

<font size=-1>[ הודעה זו נערכה על-ידי: עמירם ש. בתאריך 2001-11-10 21:47 ]</font>

ברקודה
Sunday 11/11/2001, 06:44
ניתן לגדל להקה מכובדת של ציקלידים באקווריום
של 120 ישנן כמה שיטות להורדה משמעותית באגרסיה
מי שרוצה עוד פרטים שיפנה אלי ל אי סי קיו או
לאי מייל- אגב ניתן לבסס אקווריום ציקלידים
מאוזן ע"י שימוש בצמחים צפים

elminister
Sunday 11/11/2001, 06:48
תודה מראש על כל התשובות המקצועיות...
נראה לי (גם בגלל הפילטר וגם בגלל הצמחים)
שאני אתחיל את התנסותי עם ציקלידיים קטנים יחסית...
רמירז, קרבנסיס וחברים אחרים....
הגדולים נראים לי אלימים מידי לנטיות הפצפיסטיות שלי...
ELMINISTER

עמירם ש.
Sunday 11/11/2001, 08:03
ברקודה - למה ל-ICQ או לאי-מייל? אני אישית אשמח לדעת את הפרטים, אבל למה שלא תשתף את כולם?

fish in heaven
Monday 12/11/2001, 16:58
עוד אופציה היא לעשות SPECIES TANK - זאת אומרת לעשות מושבה של סוג ציקלידים אחד, אפריקאי כמובן, ואולי לשים עוד קצת דגי קרקעית.

אולי אין את הגיוון אבל יש התנהגות ייחודית, וגם כך אפשר לשים ציקלידים כמו ג'והני שבד"כ יהיו בעייתים עם ציקלידים אחרים.

בכל מקרה מזל טוב לשירי ולך על האקווריום החדש :smile:


_________________
-דניאל
הדג הגדול בשמיים

<font size=-1>[ הודעה זו נערכה על-ידי: fish in heaven בתאריך 2001-11-12 12:56 ]</font>

קובי
Monday 12/11/2001, 18:56
רגע רגע רגע. שלא יהיו לך טעויות דניאל !!! ג'והנים אפשר לגדל רק עם ג'והנים. ממה שאני ראיתי ושמעתי הם ממש לא פרטנרים חביבים וטובים עם דגים מזנים שונים של משפחת הציקלידים.

fish in heaven
Monday 12/11/2001, 20:55
קובי זה בדיוק מה שכתבתי :smile: SPECIES TANK....

קובי
Monday 12/11/2001, 21:57
אני חייב לנקות את המסך שלי לעיתים מזומנות (לא שמתי לב שכתבת species tank) - מתנצל
:grin: .

ולכפיר - אל תסתבך עם החברה! אם היא אמרה שהיא רוצה ציקלידים גדולים, בוא וקח טקססים ! (לא שיש לי אינטרסים להפטר מהטקססים שלי או משהו...).

elminister
Monday 12/11/2001, 23:37
טוב-נגמרה הסאגה....
לאחר ויכוח, הוחלט עי"י המועצה העליונה (שכללה אותי בלבד). לא להתחיל עם צקלידים "אמיתיים"
אלה לגדל קרבנסיס,רמורז ושאר "ציקלידים חמודים"....הם לא יעקרו את הצמחים כל כך מהר..
וכולם יהיו מרוצים...
והציקלידים הגדולים??? הם יאלצו לחכות לאק' הבא!!!
תודה לכולם!! למדתי המון!
ELMINISTER