צפה בגרסא המלאה : האכלת הדגים


אודי רוסו
Monday 02/12/2002, 23:15
איך אתם נוהגים להאכיל את "יקיריכם". פעמים, סוגים וגיוון

קובי
Tuesday 03/12/2002, 02:22
הבה נראה:

אני מאכיל כעקרון פעמיים ביום בערך ב"קציצה" שאני מכין לבד (מתכון מופיע כבר באחד הדיונים של הפורום. מדובר בתערובת של לב בקר, חסה, שום, אנין נון, אפונה, תרד, ויטמינים, ברזל וכו'). מערבב עם קצת מים ונותן לדגים בכמה מנות כדי שהמזון לא ישקע לתחתית ויירקב.

בנוסף אני משתדל להאכיל פעמיים בשבוע את הנתחנים עם חסה קשורה לקונכייה בגומי. יש לי בסה"כ שני נתחנים כרגע: ליניאטוס (ליצן) וזברסומה (צהובה) והם פועלים כיחידת חיסול מוקשים.

מפעם לפעם מוסיף פינוקים כמו ארטמיה ומזונות חיים אחרים.

בוני
Tuesday 03/12/2002, 10:23
אז כך -

מתכון תערובת מתוצרת עצמית :
חופן שרימפס וורוד (קונים שקית בטיב טעם ב 30 ש"ח) + ברוקולי + עלי תרד + שום. כל זה תחון דק ומחולק למנות במקפיא. מקבלים פעם ביומיים מקציצות אלו.

שרימפס נקי חתוך לחתיחות קטנות.

חתיכות קלמרי (דיונון ).

חלזונות כובע סיני שאני מביא מהים (הפיקסון מת על זה...).

עלי חסה.

מספיק , לא ?

קיפודג
Tuesday 03/12/2002, 18:39
עלה חסה קשור לאבן למשך היום ובד"כ אוכל קפוא פעמיים ביום :

ירוק.
ארטמייה.
צדפות.
דגים.

בנוסף שרימפס מקולף וחתוך.

אודי רוסו
Tuesday 03/12/2002, 18:51
אף אחד לא מגוון עם מזון יבש????
בוני, לדעתי ומנסיוני, האוכל הטוב ביותר זה הכובע סיני - הצדפות הדבוקות לסלעים, מה עוד שבחיים לא ראיתי דג שלא התפתה מאוכל זה. בנוסף אם אתה גם זורק לתוך האקוריום את ה"כובע" הדגים מכרסמים אותו במשך היום.
לגבי עלה חסה או ברוקולי, ושוב מנסיון, אני דואג שתמיד יהיה עלה קשור לאבן באקוריום, לגבי נתחנים הם חייבים כל הזמן לאכול, לגבי דגים אחרים, ממש לא מזיק אפילו מועיל, שמתם לב שדגים שאוכלים הרבה חסה, הצבעים שלהם יותר חזקים ובורקים?

קובי
Tuesday 03/12/2002, 19:54
בהחלט נכון ! לנתחן הצהוב שלי מתחזק הצבע הצהוב (עד שקו הצד כמעט ונעלם).

אבל הוא גם מקבל בטן ירקרקה אחרי ארוחת חסה נכבדה :green:

dolphitec
Tuesday 03/12/2002, 22:47
אני בהחלט משתמש במזון יבש והרבה, בעיקר המזון היבש של אנין-נון...ממש מצוין!

לגבי הכובע ים סיני, הנצרן שלי מפצלח אותם בהנאה מרובה!

קובי
Tuesday 03/12/2002, 23:45
אתם משתמשים בכובעונים הללו למטרות אוכל ? אוליי זה רעיון טוב :-). הכנסתי אותם בעיקר למטרות ניקוי האקווריום דבר שהם עושים בנאמנות וללא סייג. לא מטרידים לי את האלמוגים ומסתובבים בעיקר על הדפנות (אוכלים אצות) ועל סלעים חיים שאותם הם מגדירים כמיני טריטוריה ומפטרלים עליה.

הם מתרבים לי בכמויות אז אוליי שווה להפוך מפעם לפעם אחד מהם ולאפשר לדגים אהה... לחגוג ?

להזכירכם יש לי קופרבנד ויש לי אודונוס ניגר. שניהם נראה לי, יעריכו את המחווה.

קיפודג
Wednesday 04/12/2002, 12:39
אני משער שהכובעים לא יסתדרו עם נצרנים ואבו נפחות ?

אודי רוסו
Wednesday 04/12/2002, 16:16
נצרן לא יוכל לעשות כלום לכובע סיני הדבוק על הזכוכית כנ"ל גם האבו נפחה. עניין האכלת הדגים עם צדפות אלו, רצויי להשתמש בצדפות בגודל בינוני / קטנות, שהבשר שלהן עדיין רך. הדגים מתים על זה.
רק מה, להקפיד מאוד שלא ישארו חתיכות שלא נאכלו, ניתן לקלף את הבשר מהצדף, לחתוך חתיכות קטנות תלוי בסוגי הדגים ולהאכילם, תראו איזה תוצאות נהדרות תקבלו.
מה שאני עושה זה מדי פעם יורד לים, אוסף כמות ושומר עליהם קפואים בפריזר, כל יום לוקח כמה מפשיר ומאכיל את הדגים

dolphitec
Wednesday 04/12/2002, 16:44
לי יש שיטה לשמור אותם טריים כל הזמן!

אני אוסף כמות גדולה בים וזורק את כןלם לתא הראשון בסאמפ וכל כמה ימים מוציא כמה וזורק אותם כשהם הפוכים באק', הנצרן דואג לנקות את הצדף היטב וכל כמה ימים/שבועות את השאריות (צדפים).

דגים יודעים להבחין היטב בין בשר חי וטרי לעומת בשר קפוא/מופשר.

אברמסון
Wednesday 04/12/2002, 16:59
שלום לכולם
אכן הכובעים הסיניים הם אוכל מצויין.
ישנה בעייה אחת:
לפעמים הם באים מים מזוהם ועלולים להכיל טפילים רבים לכן יש להזהר איתם ולא להאכיל כמויות גדולות.

אודי אומר שבחיים לא ראה דג שלא התפתה מאוכל זה, ובכן ישנם הרבה דגים שלא יאכלו אותו.

לגבי נצרנים דגולים הם יפצחו אותם גם על הזכוכית וישלפו את הבשר דרך החור שפיצחו, הכל תלוי בגודל הנצרן ביחס לכובע הסיני.

אני מסכים עם אודי בקשר לנתחנים הם חייבים לאכול כל הזמן

קיפודג
Wednesday 04/12/2002, 17:00
האם הכובעים מנקים זכוכית מאצות ? אם כן אני רוצה איזה 20 חתיכות.

dolphitec
Wednesday 04/12/2002, 17:02
תרגיש חפשי ללכת לים ו"לגרד" לך כמה מהסלעים.

הם בהחלט מנקים אצות.

אודי רוסו
Wednesday 04/12/2002, 17:30
אכן נכון, יכולים להיות טפילים בצדפות לכן אני מקפיא אותן, לפני שמאכיל את הדגים אני שם אותן הכלי עם מים מתוקים למשל כ 10 דקות ורק אח"כ חותך חתיכות קטנות או פרוסות ומאכיל את הדגים.
אני גם דיי מפחד מלזרוק כמות לתוך הפילטר וכך לשמור אותן טריות הן מהסיבה של מחלות והן מהסיבה שיכולות למות ואז תהיה בעיה ממש רצינית

אמינות
Thursday 05/12/2002, 03:05
אודי תודה על הקורס של המזון
אמרתי ואני חוזר יש מה ללמוד אצלך. לפרגן צריך גם לדעת וקבל את המחאה

אברמסון
Thursday 05/12/2002, 16:16
מצטער אבל אני ממש לא תומך הזה
מסוכן מאוד במיוחד שהוא יוצא מהים התיכון שלנו שידוע כים מזוהם ביותר.

קובי
Thursday 05/12/2002, 17:10
אני לא יודע מה גורם לכולם לחשוב ש"הים התיכון ידוע כים מזוהם מאד". בים התיכון יש אלמוגים, יש חסרי חוליות ובעלי חיים מגוונים מאד. בקירבת החופים המתועשים יותר יש אכן רמות זיהום גבוהות, אבל מצד שני - אם חשבתם לקחת משהו מחופי תל אביב - כדאי שתשכחו מזה.

קיימות עדיין פינות שקטות ורחוקות מהערים שבהן אפשר להשיג את הכובעים הסיניים הללו ללא דאגה.

dolphitec
Thursday 05/12/2002, 19:46
דג זאב צודק,
אי אפשר לעשות הכללות גורפות.

אברמסון
Friday 06/12/2002, 13:08
העניין הוא שאצלנו איזה מפעל מחליט פתאום לשפוך את כל הכימיקאלים שלו או איזה קבלן מוריד שתי משאיות לחוף וזה קורה כל הזמן!
מה שהיום הוא חוף טוה עם מים נקיים מחר זה חוף מזוהם ובלי בדיקות מעבדה לא נדע את ההבדל.

Cobalt
Friday 06/12/2002, 14:54
חברה'
תסכימו שאין מה לקחת בעלי חיים מהשפדן.... לגבי זיהום זה אכן משתנה ולאיכות הסביבה לא ממש משנה למעט מינוייים פוליטיים לפני בחירות.... (מי שמעוניין אני מכיר נפשות פועלות יד ראשונה)
מה שנקרא כובע סיני זה סוג של בוצית לא? צדפה שחרחרה קטנה בגושים? הם אגב פילטרים טבעיים המסננים יופי. אצלי אך אחד לא אכל אותם אבל זה כי הם סגורים .
פעם נתתי אותם במים מתוקים לאיזה 2 דיסקוסים (דג לפלפ...) ושהם מתו ונפתחו נגסו בהם מעט.
יחיאל

dolphitec
Friday 06/12/2002, 21:53
היי יחיאל...

כובע ים סיני זה מה שנקרא צלחית, הצדפות שנדבקות לסלעיםם.

shaykatzir
Monday 16/12/2002, 18:17
סנפיריה של הזברזומה הצהובה הולכים ונגזרים ע"י האלמוגיות. לאחרונה היא החלה גם להלבין.

הבוקר פתחה הזברזומה הצהובה בשביתת רעב- התקרבה לגרגרים של קנט אבל נסוגה מיד בטרם אכלה.

בצהריים הבאתי לה לראשונה עלה ירוק של חסה. תוך מספר שעות היא נכנסה לאטרף של אכילה, הצהיבה והשיבה מלחמה שערה לאלמוגיות הסוררות.

( אולי הדגים התפתחו ביבשה ואח"כ ירדו למים, אולי בעצם מוצא הדג מהאדם :)

ויוה לחסה.

אודי רוסו
Monday 16/12/2002, 20:52
היי שי

אז, מה המסקנה. ממשיך לתת חסה?.
רק עצה אחת קטנה. מנסיון שלי. תשטוף טוב טוב את עלה החסה. לפני כמספר שנים, הכנסתי כהרגלי כמה עלי חסה לאקוריום. כנראה שלא שטפתי את העלים מספיק טוב.
תוך כחצי שעה הזברזומה הצהובה שלי צפה מתה. אבדתי עוד כמה נתחנים. אבל אני זוכר בבירור את ההשפעה המהירה שהייתה על הצהובה.

אוהד.ד
Tuesday 17/12/2002, 00:33
אני נתתי וממשיך לתת ברוקולי לכל הדג ולא דוקא רק לנתחנים.
האנג'לים שלי (במיוחד הדיקאנטוס) מתים על ברוקולי.
מזון עשיר בוטמינים,לדעתי מומלץ מאוד.

shaykatzir
Tuesday 17/12/2002, 01:49
אודי,

ניראה כי טיזת החסה שלך הצילה את הזברזומה שלי.

מצד שני זו הייתה זברזומה שלך במקור- אז זה רק הוגן שתתגייס להצלתה :)

בכל-מקרה היא מוסרת ד"ש צהוב לך ולשבע-מאות אחיותיה :)

shaykatzir
Wednesday 18/12/2002, 14:35
אודי,

לאחר שקישועונת אחלה אתמול את עלה החסה #2 היא נכנסה להתקפת עויתות (2 עוויתות בשנייה) הפסיקה לאכול והפסיקה לנקר. הבוקר היא הבריאה.

בכל-אופן, נזכרתי בהמלצתך לשטוף את החסה- אני שטפתי את החסה היטב היטב במי ברז. האם זה לא מספיק??? האם יש דרך אחרת לנקות את החסה?

כמו-כן, הייתי רוצה לדעת, כמה זמן ניתן להשאיר את החסה במים בלי להסתכן בהתפשטות ריקבון.

תודה

אוהד.ד
Wednesday 18/12/2002, 17:05
אתה יכול להשאיר את החסה עד החבריה מאבדים בה עניין ,כי כל עוד הם נוגסים בה זה בסדר.

גיל.ד
Wednesday 18/12/2002, 17:09
מספיק 20 דקות עד שהם גומרים לאכול וד"א מאוד לא מומלץ להאכיל את הדגים בהרבה אוכל רצוי אפילו לעשות להם צום יום אחד בשבוע :fish:

אודי רוסו
Thursday 19/12/2002, 00:09
אני מכניס כמה עלי חסה לאקוריום שלי בבית. ולא מוציא אותם בכלל. הדגים אוכלים את העלה והגבעול.
יש לי אבן הקשורה לחוט. אני תופס כמה עלי חסה עם גומיה ומכניס לאקוריום. כל הדגים אוכלים מזה.
גיל, אני שמעתי מספר פעמים את הנקודה של יום צום לדגים. האמת, לא כ"כ הסתדר לי הגיונית. בסופו של דבר אנחנו מנסים לתת לדגים תנאים עד כמה שיותר דומים לתנאים שיש להם בים ( אנחנו עוד רחוקים מזה, אבל משתדלים). בים הדגים מנשנשים כל הזמן, כל יום.
לכן למה לעשות להם יום צום?
בין הסיבות שמכניסים חסה למים זה לתת לדים אפשרות לנשנש אוכל שלא נרקב או גורם לבעיות במים.

Cobalt
Thursday 19/12/2002, 08:11
אצלי במדגה אני עושה יום צום בשבוע וזאת כי אינני מגיע בשבת לעבודה.
שהתחלנו עם זה הנושא נבחן בקפידה.
אני אפרט שהבוס לא מרחף לי סביב המחשב :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
אולי כדאי לפתוח עץ נפרד.
יחיאל

ע
Thursday 19/12/2002, 10:14
כחובב חסה לדגים אני ממליץ ביותר לא לקחת סיכונים עם כל הכימיקלים שנותנים לחסה ,לא להתעצל ולא להתקמצן.למצוא חנות למוצרים אורגניים המגודלים ללא כימיקלים ולקנות שם את החסה. יש חנות כזו בכפר שמריהו ואני משוכנע שיש חנויות נוספות.
בברכת בתאבון

ע

shaykatzir
Thursday 19/12/2002, 15:23
הצעה לממליצים על יום צום:

למה לא תתנו לדגים להחליט האם הם מעוניינים- הטכניקה פשוטה: אתם תאכילו את הדגים כל יום, ואם באחד הימים הדגים יחליטו לצום לא תכפו עליהם לאכול.

"התנועה נגד כפייה דגית"

גיל.ד
Friday 20/12/2002, 10:57
הדגים תמיד ירצו לאכול ולכן אם זה תלוי בהם :question: = :wave: עוד...). ואודי בטבע זה תלוי :? אבל תסכים איתי שדגים טורפים לא אוכלים כל יום :surprise: אבל בקשר לזברזומות איני יודע

אודי רוסו
Friday 20/12/2002, 12:15
גיל.
כצולל אם תסתכל תראה שהנתחנים כל הזמן אוכלים. - מנשנשים. כנ"ל פרפרונים ואנגלים.

קובי
Friday 20/12/2002, 17:38
אודי צודק. אני לא מבין גדול במטאבוליזם של דגים אבל כעקרון בעלי חיים צמחוניים אוכלים כל הזמן בכמויות קטנות (או גדולות) אבל לא מפסיקים לאכול ולא אוכלים מנה אחת גדולה. לעומת זאת טורפים אכן אוכלים ארוחה מרוכזת (שעליה הם מוציאים המון אנרגיה - לצוד זו עבודה קשה) והם ממצים ממנה את מירב החומרים המזינים - ובדרך כלל לא טורפים פרק זמן מסויים לאחר מכן.

כתשובה לשאלה הראשונית של האכלת דגים - מזונות על בסיס בשרי יש לתת לדעתי פעם ביום + - ומזונות על בסיס צמחי (בעיקר לנתחנים) - כמה פעמים ביום.

ע
Saturday 21/12/2002, 13:34
בדיוק כמו בבני אדם. הערך הקלורי של ירקות מאוד קטן ולכן יש צורך בכמויות גדולות בכדי לספק את האנרגיה הדרושה.לבשר ערך קלורי גדול יותר ולכן צריך פחות.

אוהד.ד
Saturday 21/12/2002, 13:59
חברה תגידו לי בבקשה יש לי נתחן בלו פואדר יחסית חדש ,שמתי לו חסה אמריקאית והוא לא נוגע בה וגם בברוקולי הוא לא נוגע, לעומת זאת הוא מנשנש את הכאולרפה שצומחת לי באקוריום,האם עדיין יש צורך להכניס חסה וברוקולי ?
בנוסף אני נותן לו אוכל יבש שהוא אוכל וגם מזון קפוא.

גיל.ד
Saturday 21/12/2002, 20:00
אוהד, הקלורפה יותר טובה מחסה :green:

קובי
Saturday 21/12/2002, 23:52
אוהד שלום - זה שהבלו פאודר החדש שלך בכלל אוכל משהו, דורש ממך כאקווריומיסט ללכת לבית הכנסת ולהגיד "הגומל". בהצלחה עם הדג החדש ! מאד קשה לאקלם אותם ולשכנע אותם לאכול אז כל הכבוד :up:

לגבי נתחנים בכלל - חסה זה מזון צמחי מצויין שמגיע בחתיכות גדולות ולכן הוא פיתרון נהדר לצרכים הירוקים שלהם. יחד עם זאת חסה דלה מאד במרכיבים תזונתיים ואיננה מהווה בסיס טוב למזון. אני מאכיל את הנתחנים שלי בקציצות מזון ובמזון מסחרי (אנין נון) במקביל לחסה פעמיים שלוש בשבוע. אם אתם רוצים "להרוויח" נתחנים עשירים בוויטאמינים, לכו על פטרוזיליה, נענע (כן תתפלאו), כוסברה, שמיר, ברוקולי, או כל ירק עלי מזין אחר (אפשר לברר בטבלאות תזונה כדי לקבל את אחוזי הויטמינים, והנוטריטים השונים שיש בכל ירק).

בתאבון