צפה בגרסא המלאה : חברים יקרים


or73
Tuesday 03/08/2004, 17:54
יש לי אקווריום 120 על50על 60 גובה
2 נורות T-5
4 נורותT-8
יש לי סאמפ עם מפרק חלבונים של אקווה מדיק (טורבו פלוטר 1000)
באקווריום יש 1 נתחן זמברזומה צהוב
3 אלמוגיות ,גובי אצות, מנדרין ופרקולה
חסרי חוליות 1 שושנת טיוב 1 שושנת חול ו2 שושנות מהים התיכון (דוגית נודדת)
הבעיה שלי שהאלמוגים נובלים ומתים ולפטריות הצבע דוהה
מי יכול לעזור לי שאני יבוא ויקח אותו אלי הביתה כדי שיסביר לי מה הבעיה ומה עוד חסר
אני מתחיל להיתיאש השקעתי אמון כסף ואין תוצאות
אני גר ליד תחנה מרכזית בדרום תל אביב
בבקשה חברים רק תסכימו ואני מגיע לאסוף אתכם
(עם זה כרוך בתשלום אני מוכן)
נ.ב אני נותן תוספים של יוד סטרונציום וסי אלמנט
בתודה מראש אורן ישראלוב

shaulmoshe
Tuesday 03/08/2004, 18:01
מקרר יש לך ?

כי עם לא אני מעריך שזו הסיבה מדוע האלמוגים והפטריות לא מחזיקות מעמד.

מהיא הטמ"פ אצלך באקווריום?

^@JoK3r@^
Tuesday 03/08/2004, 18:01
יש קירור ואוסמוזה?

verti
Tuesday 03/08/2004, 18:08
הבעיה שלי שהאלמוגים נובלים ומתים ולפטריות הצבע דוהה

באילו אלמוגים מדובר??????

ציינת שושנה ים תיכונית ופטריות - טמפ' מים גבוהה לא אמורה לפגוע בהם.

מדוד ערכי המים (טמפ', מליחות, אמוניה, ניטריט, ניטראט) ורשום כאן.

dror
Tuesday 03/08/2004, 18:19
אורן - פנה ליהודה (yehudap), אני חושב שאתם שכנים והוא אחד מהיותר מבינים שאני מכיר.

or73
Tuesday 03/08/2004, 20:40
יש לי מקרר של תמיר הטמפרטורה של האקווריום 25 מעלות
אני משתמש באוסמוסה
והמליחות 1026
תודה על השתתפותכם בבעיה שלי
(דרור אך אני יוצר קשר עם יהודה)

or73
Tuesday 03/08/2004, 22:42
בדקתי בזמן האכלה של פלנקטון קפוא
אמוניה 0.2
נטראט 0
PH 8.2
ניטריט 0
מה דעתכם?????

אלי הרפז
Tuesday 03/08/2004, 22:56
הכי חשוב
פוספאט?

or73
Tuesday 03/08/2004, 22:57
אין לי טסט של פוספאט

אלי הרפז
Tuesday 03/08/2004, 22:59
אז לך תקנה
אתה חייב
זה פרמטר שאי אפשר להיתאלם ממנו

verti
Tuesday 03/08/2004, 23:08
אמוניה 0.2
נטראט 0
PH 8.2
ניטריט 0


משהו כאן נראה מאוד לא בסדר...
רמת אמוניה גבוהה מ-0 ורמת ניטראט שווה ל-0 מעידים על בעיה שיכולה להגרם מ:
1) אי סיום מחזור החנקן (אם אני מבין נכון זה לא המצב אצלך מאחר והמערכת שלך קיימת תקופה
ארוכה).
2) הצטברות חלבון מומס במים (האכלת יתר, מפרק חלבונים לקוי, חוסר ברענוני מים, מקור
חלבוני אחר הגורם לרקבובית).

מצד שני - ציינת שהמדידה נעשתה מיד לאחר האכלה...
נסה למדוד שנית לאחר פרק זמן מסויים מהאכלה.

dror
Tuesday 03/08/2004, 23:26
כתוב ליהודה הודעה פרטית (את שם המשתמש שלו רשמתי בהודעה הקודמת).