צפה בגרסא המלאה : קרמיקה


or13
Saturday 31/01/2004, 20:16
האם קרמיקה טובה באק' מלוחים??? עם יש לי פילטר פנימי באקווריום שלי זה יהיה טוב לשים בו קרמיקה? או שיש משהו אחר שעדיף לשים בפילטר פנימי?

אלי הרפז
Saturday 31/01/2004, 20:24
בוא נתחיל מיזה שבאקווריום מלוחים לא שמים פילטר פנימי זה לא
אקווריום גופים.
וגם לא מכניסים בשום מקום קרמיקה

dror
Sunday 01/02/2004, 01:56
בעקרון אין בעיה להשתמש בקרמיקה בריף אך יעילותה קטן יחסית לביו-בולס או סלעים חיים אייכותיים באותו הנפח (שטח הפנים של הקרמיקה קטן בהרבה והמדיות האחרות שציינתי).

אלי הרפז
Sunday 01/02/2004, 02:33
לה אתה רוצה להכניס פילטר פנימי מה זה נותן לך?

or13
Sunday 01/02/2004, 15:17
אני שמתי פילטר פנימי כי כרגע אין סאמפ (בתיכנון) ואני שם פחם ופרלון בפילטר מה לא טוב?

verti
Sunday 01/02/2004, 15:29
or13,

פילטר פנימי לא מתאים למים מלוחים בעיקר בגלל העובדה שרמת החמצן בגוף הפילטר (ספוג/מדיה) לא מספיקה לביצוע תקין של פירוק החומרים ע"י הבקטריות האירוביות.
מאותה סיבה גם פילטר חיצוני לא ממש מתאים (אלא אם כן זה פילטר חיצוני רטוב/יבש "ביולוגי").

בכל אופן, לי היתה את אותה הבעיה כמוך (אי יכולת להשתמש בסאמפ) והשתמשתי בפילטר חיצוני גדול (לסינון מכני בלבד. ובהחלפה תכופה של הפרלון) + פילטר מצע מרחף שהוא למעשה לב המערכת הביולוגית אצלי.

or13
Sunday 01/02/2004, 15:41
ועם אני שם אותו רק עם פחם זה לא יתאים???

verti
Sunday 01/02/2004, 15:46
יתאים אולי.... השאלה למה???

פילטר מכני זה לא יהיה.
פילטר ביולוגי זה לא...
פילטר כימי - בהחלט כן אבל לזמן מוגבל (עד למצב רוויה של הפחם הפלט. ולאחר מצב זה הפחם הפעיל יתחיל לפלוט את כל מה ש"בלע"...)

שורה תחתונה - לא ממש יעיל.

תסביר לי למה אין לך אפשרות לסאמפ - מקום? עלות?

or13
Sunday 01/02/2004, 22:05
אוקיי כרגע קניתי אק' 300 ליטר אני יתכנן סאמפ פנימי ועם לא יילך אני יעשה סאמפ עליון מכלי פלסטיק מה צריך להיות בסאמפ בעיקרון הסינונים ? ולגביי הפילטר הפנימי אני ישים את הפחם וכל פעם יחליף.. ככה עושים גם ששמים פחם בסאמפ לא??

אלי הרפז
Tuesday 03/02/2004, 19:15
אור המאמר הז יענה לך על השאלות שלך
מה שלא תבין תשאל
http://www.ffil.org/forum/viewtopic.php?t=3721

or13
Tuesday 03/02/2004, 19:26
משהו אחד הוא לא ענה לי במה אפשר להחליף את הביו בולז? (חוץ מסלעים חיים שיהיו באק'...)
קרמיקה אפשר?

אלי הרפז
Tuesday 03/02/2004, 19:38
אפשר להכניס קרמיקה אבל זה לא יתן לך שום אפקט
למה אתה נעול על קרמיקה :question:

or13
Friday 06/02/2004, 20:48
לא נעול אני פשוט לא רוצה ביו בולס כי זה תופס הרבה מקום בסאמפ.. תגידו אז איזה מצע טוב לבקטריות יש חוץ מביו בולס ? (מצע שיש בחנויות..ולא מיבוא או משו כזה..) וסתם עלה לי רעיון לראש מצע טוב לא יהיה קלקר?? הוא מחורר טוב ונראה לי מצויין שווה בדיקה :question:

Shuky
Saturday 07/02/2004, 01:24
קלקר לא מחורר. הוא גם צף במים.
ספוג נקבובי עשוי לשמש מצע טוב. אבל למה להתתחכם... כולם משתמשים בביו-בולס. נסה ללכת בעבות ההצלחה של אחרים...

Cobalt
Saturday 07/02/2004, 21:42
שים לב רק שהפחם מתאים למים מלוחים ולא הוא יחריב לך חיש מהר את האקוריום.
פחם שלא של ריף עובד אקטיבציה בחומצה חנקתית וזרחתית שבמים מתוקים לא יוצאים מהפחם, ואילו במים מלוחים זה מופרש למים ומוריד PH והורג דגים :flame:
ממש רע.