צפה בגרסא המלאה : האק שלי ...


קיסר הדור
Saturday 17/01/2004, 05:22
אק 10 מ"מ זכוכית 130x65x60.
הסאמפ הוא אחורי וחלק נפרד מהאק מוסיף לו עוד 20 ס"מ לרוחב שזה ביחד 80 ס"מ והאורך 130 ס"מ והגובה 65 ,מחולק ל 6 תאים הראשון 15ס"מ כניסת מים,השני 5 ס"מ עם שני לוברים שבינהם דחוס פרלון,השלישי 15 ס"מ גובה מים קבוע , הרביעי 30 ס"מ רטוב יבש , החמישי למשאבות 45 ס"מ , השישי לרפיוגים 20 ס"מ .מפרק hsa יושב בתא של המשאבות... מופעל על ידי משאבה resun king6 עושה 8500 ליטר שאותה פיצלתי ל 10 מתזים בנוסף למפרק 4 מתזים למעלה 2 מתזים צדדים ועוד 3 בתחתית האק ועוד אחד לרפיוגים . 4 נורות טי5 שתיים דיי לייט 10000k ושתיים בלו 20000 קלווין
סלעים יבשים מקלציום 70 קילו ועוד 10 קילו יבוא ...
נו אז . ??

dror
Saturday 17/01/2004, 19:25
אז מזל טוב :wave:
כמה זמן האקווריום רץ ? ומה התכנון ?

קיסר הדור
Saturday 17/01/2004, 19:42
כן אבל מה דעתכם על הסאמפ והתכנון .?
אק שנה ראשונה מרינה אח"כ לאט לאט הופף לו לריף ...

dror
Saturday 17/01/2004, 20:28
האם המשאבה מספיקה גם למפרק וגם וכל המתזים שמיקמת (מכיוון ואין הפרשי גבהים בין הסאמפ ולאקווריום אין כמעט איבוד עוצמה ולכן ייתכן שזה אפשרי).
אני מבין כי הפורק לא נכנס לתא השלישי ולבן הוא לא שם... האם ישנה אפשרות לשינויים בסאמפ ? אם כן הייתי משנה מגדיל את התא השלישי על חשבון התא השני (מעביר את הפרלון לתא הראשון) או אפילו על חשבון התא הרביעי (מוריד קצת מכמות הביו- בולס). קח בחשבון שניתן למקם את המשאבה שלו תחתיו.

קיסר הדור
Saturday 17/01/2004, 22:20
וואלה עכשיו נפל לי האסימון אני ישים את המפרק בתא של המים קבוע איפה שהוא מיועד ואת המשנאבה מתחת לתא ביו בולס ...
אני יעדכן אותך
אני גם חולה על המסלעה שלך שתי צדדים אחד גבוה אחד נמוך ימני שמאלי ומחבר כזאת אבן שטוחה ממש גאוני ...

dror
Saturday 17/01/2004, 22:51
תודה תודה :oops:
אבל ... לא תוכל למקם את משאבת הפורק מתחת לתא הביו-בולס מכיוון שאז יחזרו המים מן התא הרביעי לתא השלישי. במקום זאת הוסף משאבה יעודית לפורק ומקם אותה תחתיו בתא השלישי.

קיסר הדור
Sunday 18/01/2004, 02:14
אני קניתי אותה במיוחד שתפעיל את כול האק
אבל מה גרוע בזה שהמפרק יושב בתא של המשאבות . ? ...

dror
Sunday 18/01/2004, 02:48
לא גרוע אלא פחות טוב. גובה המים המשתנה (בתא המשאבות) גורם לעבודה פחות יעילה של הפורק.

קיסר הדור
Sunday 18/01/2004, 14:48
ואם אני יבנה מערכת למילוי מים אוטמטית בתא של המשאבות , יועיל ?

dror
Sunday 18/01/2004, 14:53
מכיוון והפורק מוציא בין היתר גם מזון שלא נאכל וליכלוך אחר עדיין עדיף שהפורק יהיה לפני הביו-בולס (בכדי שהליכלוך לא יצטבר עליהם ויגרום לעליה ברמת הפוספאט...) אך שמירה על גובה מים קבוע תעזור ליעילות הפורק.

קיסר הדור
Sunday 18/01/2004, 17:39
דרור , יש לי פרלון לפני הביו בולס , תא של 5 ס"מ שתי לוברים ובינהם פרלון ...
אז זה יעזור למנוע את הליכלוך , לא ? מה דעתך על להוסיף ספוג בתיבת ה - over flow ?

אלי הרפז
Sunday 18/01/2004, 18:03
אצלי באקווריום יש פרלון גם בתיבת אובר פלו שאני מחליף כל 3 ימים
בלי שום קשר לפרלון שנימצא בסאמפ בין שני הלוברים.

dror
Sunday 18/01/2004, 18:07
לדעתי אין צורך להוסיף פרלון נוסף בתיבת האובר-פלו. אם לא ניתן למקם את הפורק בתא השלישי מקם אותו בתא האחרון ונסה לקיים גובה מים קבוע שיעזור לפורק בעבודתו. ואם בפרלון עסקינן - השתדל להחליפו לעיתים קרובות (כל שבוע בערך).

קיסר הדור
Monday 19/01/2004, 00:58
אלי , כול כמה זמן אתה מחליף את הפרלון בין הלוברים ? והאם שאתה מחליף אותו אתה זורק את כולו ? וכנ"ל לגבי הפרלון בover flow....

אלי הרפז
Monday 19/01/2004, 01:08
אני זורק את הכל לא ממחזר
את הפרלון שבין הלוברים בסאמפ אני מחליף כל 5-6 ימים ובאובר פלו כל 3 ימים

Shuky
Monday 19/01/2004, 01:59
גם אני לא ממליץ על פרלון באוברפלו.
את הפרלון בסאמפ אני מחליף כל ארבעה עד שבעה ימים (הוא "נסתם" וגובה המים עולה בתא).

קיסר הדור
Monday 19/01/2004, 22:19
אתם פשוט זורקים את כולו ? ושמים חדש ממש ?( לא שוטפים ישן) הפרלון משמש למצע בקרטריות ולפי מה שהבנתי צריך להחליף רק חצי ...
וסתם למה חלק שמים בתיבת over flow ספוג וחלק לא ?
יש לכם איזה רעיונות בכלל לשפר את הסאמפ שלי ? ( טריקים) של סינון ...

שוקי ( עד היום מתחרט שלא לקחתי את האק שלך ...)

Shuky
Tuesday 20/01/2004, 01:38
אתה יכול לצפות אותו בטיטניום :lol:

אין המון "טריקים". יש אסכולות שונות. לדוג' מיקום הפורק לפני הפרלון או אחריו. שתי אסכולות שונות ושתיהן נכונות בעיני התומכים...

אלי הרפז
Tuesday 20/01/2004, 01:45
אצלי הפרלו משמש אך רק לסינון ואני זורק את כולו אחרי כל שימוש(לא שוטף,או ממחזר)הוא עולה גרושים.כל הבקטריות נימצאות באקווריום(על סלעים)
אני מכניס גם פרלון לאובר פלו כדי שיהיה סינון ראשוני לגופים גדולים כגון
שאריות אוכל/שאריות חסה

Trigger
Tuesday 20/01/2004, 17:34
איפה אתם קונים פרלון בזול ?
באקווריום הקודם החלפתי מעט מאוד , בחדש אני צריך מפעל לפרלון...

האם אקרילן יכול להיות תחליף לפרלון?

קיסר הדור
Tuesday 20/01/2004, 19:25
טוב , אין טריקים ,אז אין טריקים ...
אז תגידו מאיפה אתה קונים פרלון בזול ... וכמה בזול ?....

קיסר הדור
Thursday 22/01/2004, 14:12
מה נטשתם אותי???????

dror
Thursday 22/01/2004, 14:15
תבדוק אצל רפדים, בדר"כ כמות גדולה תעלה גרושים.

קיסר הדור
Thursday 22/01/2004, 18:32
רפדים ? ... איפה למשל ..?

dror
Thursday 22/01/2004, 18:36
חפש בדפי זהב.

or13
Thursday 22/01/2004, 21:16
בכל מתפרה צריך להיות.. הקטע שזה לא צמר פרלון הם קוראים לזה בשם שונה שכחתי את השם..

Trigger
Thursday 22/01/2004, 21:24
אקרילן...

baruchbl
Thursday 22/01/2004, 22:33
באקוריום שלי אני לא משתמש כלל בחומר סינון.
אם אתה מתעקש אזי לך לחנויות למשל שממלאים שם כריות ותגיד שאתה רוצה למלא כמה כריות.
המחיר יהיה זול מאוד. אני למשל יודע שברח' המלך ג'ורג' בת"א יש מס' חנויות כאלה וגם בשוק הכרמל בת"א יש חנות של בדים ומפות שמוכרת פרלון.
אם תגיד שאתה רוצה צמר סינון לאקווריום תשלם פי 10