צפה בגרסא המלאה : הכנת מים לרענון באקווריום ריף


mga345
Sunday 08/06/2008, 11:06
אני מכין מים לרענון, באקווריום הריף שלי.
זו פעם ראשונה שאני עושה זאת ולכן רוצה לבצע בצורה הטובה ביותר.
יש לי חבית פלסטית של 80 ליטר ובה מי אוסמוזה הפוכה. המלח הוא מלח ים טבעי של "אושיאניק".
לחבית עם המים הכנסתי 3 קילו מלח והפעלתי ראש כוח לערבוב.
עם סיום התהליך, אבדוק את רמת המליחות כדי להשוותה לזו שבאקווריום (1.024) ובמידת הצורך אוסיף מלח (או מים).

כמה זמן צריך לערבב עם הראש כוח?
להיכן הכי טוב להכניס את המים? (לאקווריום? לסאמפ? אם לסאמפ, אז לאיזה תא?)
האם יש משהו נוסף שעלי לדעת או לבצע?

משה

רותם
Sunday 08/06/2008, 11:11
אתה צריך לערבב עם הראש כח עד שאתה רואה שהמלח נמס קליל,אושיאניק נמס די מהר.
אתה תראה גם לפי גוון ומרקם המים שאין נוכחות מלח וגם בקרקעית המיכל תוודא שאין שאריות מלח שלא נמסו.
אני באופו אישי מכניס את המים היישר לסאמפ ולתא שבו יושבת המשאבה שמעלה מים לאקווריום.
בהצלחה.

mga345
Sunday 08/06/2008, 11:45
אתה צריך לערבב עם הראש כח עד שאתה רואה שהמלח נמס קליל,אושיאניק נמס די מהר.
אתה תראה גם לפי גוון ומרקם המים שאין נוכחות מלח וגם בקרקעית המיכל תוודא שאין שאריות מלח שלא נמסו.
אני באופו אישי מכניס את המים היישר לסאמפ ולתא שבו יושבת המשאבה שמעלה מים לאקווריום.
בהצלחה.

תודה.
אכן המים כבר צלולים ואין שום סימנים של מלח על קרקעית החבית.
אמדוד את רמת המליחות ואמשיך בתהליך.

לגבי הוצאת כ- 15% מים:
- האם להפסיק את פעולת המשאבות (העלאה ופורק) ואת פעולת ה- UV?

filteron
Sunday 08/06/2008, 18:20
אח שלי לא לשכוח שתי דברים
1 מעלות וטמפרטורות שוות שלא יקבלו סטרס וכו'
2 לכבות את מערכת הפיצוי כי ברגע שתוציא מים יכנסו מים רגילים לפיצוי האקווריום והם לא מלוחים
ומה שיקרה זה שכל המליחות של האקוואריום תיפול וזה צרות
זה קרה לי ונזכרתי קצת מאוחר כל האלמוגים והשושנות נכנסו לסטרס
לקח לי שבועיים לשקם אותם

mga345
Sunday 08/06/2008, 21:15
תודה,

אשתדל לא לשכוח...

איתי73
Tuesday 01/07/2008, 09:54
מאיפה השגת חבית מפלסטיק של 80 קילו ?

אורן מרקוס
Tuesday 01/07/2008, 11:28
איתי73,
אני קניתי הגרעין פח זבל (עם הידיות הצהובות) של 76 ליטר ב120 ש"ח להחלפות

אורן

mga345
Tuesday 01/07/2008, 16:18
אני עובד במפעל לייצור תרופות ושם יש לנו חביות פלסטיק כאלה ואחרות.