צפה בגרסא המלאה : טמפ' רצוייה באק'


benrokh
Saturday 06/04/2002, 15:37
תגידו איך אני אמור לקרר נאנו ריף ומה הטמפרטורה הקטלנית?

קיפודג
Sunday 07/04/2002, 09:26
1. מזגן דירתי פשוט.

2. קוביות קרח שיושמו בתוך שקית.

3. אני מפנה אותך לדג זאב שהציע שיטת קירור בעזרת אידוי מים.

4. כלו כל הקיצים , מקרר מיוחד לאקווריום (1000 - 2000 ש"ח למשומשים 1500 - 3000 ש"ח לחדשים).

5. בומי בזמנו ניסה שיטת קירור אז אני מפנה אותך גם אליו.

6. ניתן לקנות מקרר קטן (800 ש"ח לחדש) ולקדוח בתא ההקפאה חור כניסה וחור יציאה ולהעביר צינור שם , אבל זה מאוד מסורבל בייחוד לננו ריף.

benrokh
Sunday 07/04/2002, 13:29
בינתיים אני משתמש בשיטת האידוי אבל היא לא ממש מורידה טמפרטורה אלה שומרת אליה! :roll:

כמו כן רציתי לדעת מה היא הטמפרטורה הקריטית בנאנו???

קובי
Sunday 07/04/2002, 22:15
הערה קטנה - דגים מסוגלים להתמודד גם עם טמפרטורות גבוהות יחסית. הבעייה היא בעיקר עם חסרי החוליות והאלמוגים שמפגינים רגישות יתרה למים אשר מתחממים יתר על המידה.

benrokh
Sunday 07/04/2002, 22:31
תודה לכל העונים :)

ברצוני לדעת לגבי הטמפרטורות הקריטיות לסרטנים, שרימפס, אלמוגים רכים, פטריות וכדומה?

קיפודג
Monday 08/04/2002, 10:19
קודם כל רצוי להגביר את אוורור המים ככל שהטמפרטורה גבוהה יותר.

לסרטנים לא אמורה להיות בעייה.

פטריות זה תלוי בסוג , רוב הסוגים (בייחוד הפטריות הקטנות) לא אמורות להפגע.

שושנות רגישות מאוד לטמפרטורה וטמפרטורה מעל 27 - 28 מעלות היא קטלנית בשבילהן.

benrokh
Monday 08/04/2002, 15:15
מה לגבי שרימפס ואלמוגים רכים או קשים?
מה הטמפרטורה בשבילם?
לפי המידע שברשותי בטבע יש לפעמים גלי חום של34-6 מעלות צלסיוס!
למה באקווריום זה אסור שיקרה?

קובי
Monday 08/04/2002, 15:32
לשאלת "למה באקווריום אסור שזה יקרה": האקווריום הוא סביבה קטנה באופן משמעותי מן הטבע. אם נוסיף על כך גורמים מצטברים רבים ושונים שמבדילים את האקווריום מהטבע (טיב המים, איכות הפילטרציה שהיא הרבה פחות טובה מזו שהטבע יכול לאפשר וכו' וכו') נראה שלמעשה מרבית היצורים החיים שאנחנו מגדלים באקווריום (מתוק או מלוח) נמצאים דרך קבע על סף גוויעה.

שינוי דראסטי של פרמטר כלשהו יחסל אותם, מכיוון שהם לא ניחנים בעמידות שהסביבה הטבעית נותנת להם.

לשאלתך השנייה - אלמוגים הם מן היצורים הרגישים ביותר לטמפרטורה. למעשה - האלמוגים הם הסיבה העיקרית לכך שמשתמשים בקירור לאקווריומים. (חסרי חוליות גם הם מהווים סיבה, אבל פחות תופסת לעומת האלמוגים).

benrokh
Tuesday 09/04/2002, 15:30
ומה הטמפרטורה הקריטית בנאנו???

קיפודג
Wednesday 10/04/2002, 08:15
טמפרטורות קריטיות (כמו שצויין למעלה לדגים וחלק מחסרי החוליות אין בעייה אבל לריף עם שושנות , אלמוגים ודגים אלו הטמפרטורות הקריטיות) :

22 מעלות ומטה (קריטי לדגים ופחות לח"ח שחלקן מסוגל להתמודד עם טמפרטורה של עד 14 מעלות).
28 מעלות ומעלה (קריטי לאלמוגים ושושנות ולא לדגים ולסרטנים שמסוגלים להתמודד עד 34 מעלות +).

הרצוי הוא 24 - 25 , אבל כמובן שזה תלוי בח"ח ובדגים שיש לך באקווריום.
ח"ח יעדיפו בד"כ 24 מעלות , ודגים יעדיפו 25 מעלות.

(ככלל , ננו ריף רגיש יותר מאשר אקווריום גדול)

שים לב שמדידת טמפרטורה רצוי שתעשה בעזרת מד דיגיטלי או כספית , המדבקות לא מדוייקות.

benrokh
Wednesday 10/04/2002, 12:02
יש לי מד כספית ואני מזמן לא סומך על מדבקות!

עד כמה שיטת העידוי מורידה את החום? והאם סתם להשאיר מכסה פתוח יעזור במצב לא קריטי?

קיפודג
Sunday 14/04/2002, 13:57
לפי המידע שברשותי בטבע יש לפעמים גלי חום של34-6 מעלות צלסיוס!
למה באקווריום זה אסור שיקרה?

ניתן להוסיף עוד מגוון רחב של שאלות:

1. למה בטבע דגים לא מתים ממחלות כל כך מהר כמו באקווריום ?
2. למה בטבע ניתן למצוא בייחד דגים שאקווריום יזיקו אחד לשני ?
3. למה בטבע הדגים נמצאים בכמויות גדולות במקום קטן ובאקווריום לא ?

וכו'

אז כמו שהוסבר לא אחת , הדגים בטבע נמצאים בסביבתם הטבעית שבה הכל מותאם לצורכם , הם יכולים לבחור עומק בין 10 סמ' ל - 30 מטר + , הם יכולים לבחור מקום מלוח יותר או פחות , מקום חם יותר או קר יותר , יכולים לקבל טיפולים מדגי וסרטני נקאי למינהם ויכולים לבחור את האוכל.

באקווריום העומק הוא מקסימום מטר , החום המליחות והלחץ זהים (כמעט) בכל שטח האקווריום , ואתה לוקח דגים וח"ח שלכל אחד ההעדפות שלו ושם את כולם ביחד , המקסימום שאתה יכול לתת להם זה כמות המלח במים טמפרטורה ומים נקיים +- , אז הדגים נאלצים להסתגל לאקווריום ללא יכולת ריפוי עצמי או מעבר לאזורים משתנים , ואתה עוד מצפה שהדגים גם לא יקבלו את המינימום הנדרש ?

dolphitec
Monday 15/04/2002, 22:31
בטבע שבו טמ"פ המים מגיעה ל 36 מע"צ לא תמצא מן הסתם אלמוגים וחסרי חוליות וסביר להניח גם לא את רוב הדגים שאתה מכיר.
אם ניקח לדוגמא את אילת, טמ"פ המים בשיא הקיץ, כאשר בחוץ שורר חום שנע סביב 40-42 מע"צ, טמ"פ המים נשארת סביב 26 מע"צ מקסימום.
כך שאני לא יודע בדיוק מהיכן המידע שברשותך ולאילו אזורים בדיוק הוא מתייחס.
בנוסף קח בחשבון שגם אם נמדדת בחוף ת"א טמ"פ של 32 מע"צ בקיץ הדבר נכון לרובד העליון של המים, אם תצלול לעומק של 30 מ' תגלה שהטמ"פ שם קרירה יותר ואם תמשיך ותעמיק זה ילך וירד.

benrokh
Thursday 18/04/2002, 09:36
לגבי עומק המים: מה לגבי בריכות סלע ושוניות רדודות?

אולי תוכלו להסביר מה כל כך מפריע לאלמוגים בטמפרטורה גבוה?
ממה הם מתים בדיוק?
כידוע יש אלמוגים רגישים ועמידים(פחות או יותר) והאם הטמפרטורה פוגעת בצורה שווה בשתי הסוגים או שבאחד מהם פחות???

האמת העניין עם האלמוגים די מתסכל :( מצד אחד זאת האוכלוסיה העיקרית בנאנו(בו התנאים לא יציבים כל כך) ומצד שני התנאים בשבילם חייבים להיות מושלמים :?
פרדוקס!

קובי
Thursday 18/04/2002, 11:54
נהפוך הוא - אלמוגים אינם האוכלוסייה העיקרית בנאנו ואתה צודק כשאתה אומר שהם לא מתאימים אליו כלל. אלמוגים הם יצורים רגישים שדורשים תנאי מים מושלמים ויציבות - דבר שנאנו ריף איננו מסוגל לספק אם הוא לא מנוהל בקפדנות.

העצה שלי היא לנקוט בדרך דומה לזו שאני מיישם (אפילו אם האקווריום שלי גדול מדיי בשביל להיות "נאנו"): תתחיל עם הדגים ותמשיך משם הלאה. יעבור פרק זמן של כחצי שנה לפני שתוכל להתחיל לחשוב על חסרי חוליות ואלמוגים - ועד אז תוכל להתמקצע וללמוד לאזן לבד את הגורמים השונים.

benrokh
Thursday 18/04/2002, 12:02
עוד פרדוקס:
במי ברז יש כבר את כל התוספים שלהם אנו זקוקים אבל בכל זאת אנו מסננים אותם דרך אוסמוזה-אכן זה מסלק רעלים אבל גם מסלק כל דבר אחר!

קיפודג
Monday 22/04/2002, 17:31
לא הבנתי את השאלה "מה מפריע לאלמוגים" , האם אתה מתכוון לפירוט ביאולוגי של השפעת תנאי חום על יצורים ללא חוליות , או אתה מנסה לסגל את הטמפרטורה הגבוהה באקווריום שלך לאלמוג?

אישית בן - אדם יכול לחיות בטמפרטורה של 70 מעלות אם תתן לו אוויר רווי בחמצן , מים ואוכל טוב ? בתאורייה זה נכון , אבל רק לטווח זמן קצר ,
האידוי גבוה ומתבצע הרס תאים מהיר הכולל קילוף עור , פעולת הלב מואצת הכליות קורסות , לחץ הדם עולה , הוורידים מתנפחים , הגוף מתייבש במהירות והמוות מגיע בערך בטמפרטורה של 47 - 45 מעלות (חום גוף). למרות האוכל המצויין כמות המים הגבוהה האויר העשיר בחמצן ויופי הנוף.

ולא ציינתי כמובן מה קורה לריאות.

כעת מה קורה לייצור מבוסס מים בטמפרטורה גבוהה ? אני לא ביאולוג אבל אני חושב שהתיאור הקודם מסביר זאת די טוב.

benrokh
Monday 22/04/2002, 17:54
תודה על הפירוט!