צפה בגרסא המלאה : אקווריום של מטר עשרים- ציוד מתאים?


yuval_zaad2
Monday 09/07/2007, 23:54
שלום לכולם, אני מעונין להקים אקווריום של מטר עד מטר עשרים, 350-400 ליטר..
קודם כל מה אתם חושבים שיותר כדי??
והאם הציוד הבא יוכל להספיק:
גוף חימום-230 V יש
-ערכות בדיקה יש
-חצץ אלמוגים גרוס
-ראשי כוח מספקים יש
-סאמפ חיצוני
-סלעים חיים וסלעים יבשים יש
-פורק של ברלין
-תאורה T5
-מלח
כתבתי "יש, ליד הציוד שיש לי :hair:

מה המחיר של סאמפ שמתאים לאקווריום מטר עשרים..
מחיר של פורק ברלין
מחיר של תאורה T5

יש עוד ציוד שאני צריך??
מחיר של חצץ אלמוגים גרוס שמספק..

גדי רושין
Tuesday 10/07/2007, 04:47
שלום לכולם, אני מעונין להקים אקווריום של מטר עד מטר עשרים, 350-400 ליטר..
קודם כל מה אתם חושבים שיותר כדי?? מה שיותר גדול --- אני בעד!
והאם הציוד הבא יוכל להספיק:
גוף חימום-230 V יש 300 עדיף אבל יהיה בסדר
-ערכות בדיקה יש איזה יש לך? מתאימות למלוחים?
-חצץ אלמוגים גרוס
-ראשי כוח מספקים יש מספקים למה??
-סאמפ חיצוני בערך 500 שח אני מעריך, אל תתפוס אותי במילה...
-סלעים חיים וסלעים יבשים יש לא יכול להיות שיש לך סלעים חיים בלי אק'....
-פורק של ברלין איזה אק' אתה רוצה? ריף \ מרינה?
-תאורה T5 איזה אק' אתה רוצה? ריף \ מרינה?

-מלח
כתבתי "יש, ליד הציוד שיש לי :hair:

מה המחיר של סאמפ שמתאים לאקווריום מטר עשרים..
מחיר של פורק ברלין
מחיר של תאורה T5

יש עוד ציוד שאני צריך?? איזה אק' אתה רוצה? ריף \ מרינה?

מחיר של חצץ אלמוגים גרוס שמספק..

yuval_zaad2
Tuesday 10/07/2007, 09:53
מרינה..
סלעים יבשים יש, סלעים חיים יש לי ממי לקנות ואני יודע את המחיר.. :lol:
שמע יש לי אקווריום זכוכית קוביה 50*50*50, הוא לא בשימוש כרגע, אי אפשר לעשות איתו סאמפ??

אלי הרפז
Tuesday 10/07/2007, 23:47
אפשר לעשות ממנו סאמפ בכייף
אך אני ההיתי הולך על אורך 70
זה יהיה יותר אפקטיבי

yuval_zaad2
Wednesday 11/07/2007, 23:57
תגיד אלי, סליחה על הבורות, אבל אולי יש לי מאמר על סאמפ, אני רוצה לדעת איך בונים ואיך הוא פועל..
70 עדיף כי יש יותר מקום??

אלי הרפז
Thursday 12/07/2007, 01:10
במקרה ובלי כוונה כתבתי מאמרון בנושא
http://www.aqua.org.il/modules.php?name=News&file=article&sid=701&mode=&order=0&thold=0

yuval_zaad2
Thursday 12/07/2007, 04:15
תודה רבה אלי, הבנתי בערך איך זה עובד אבל יש לי כמה שאלות..
יש קדח אחד??, כאילו בתיבה של האובר פלואו, ויש את התא השני שהוא בשביל ראשי כוח וגוף חימום נכון??, הכוונה היא שאפשר לעשים שם גם מפרק חלבונים, ובכלל למה צריך שם ראשי כוח?

אלי הרפז
Saturday 14/07/2007, 02:37
בתיבת האובר פלו אין קדח באק' יש
בד"כ ממקמים את הפורק בתא האחרון ששם מפלס המים נמוך יחסית לתאים 1 ו-2
ואת הר"כ ממקמים בתא 2,
לגבי שאלתך לראשי הכח לא הבנתי אותה

yuval_zaad2
Saturday 14/07/2007, 06:25
אוקי, תגיד רגע, למה צריך את התיבה הזאת של האובר פלואו??
ועם יש קדח אחד איך יש גם החלפה וגם החזרה של מים מאותו צינור?? :?

גדי רושין
Saturday 14/07/2007, 07:33
כי בלי האובר פלואו יהיה לך רעש של ביוב ויכולים להיכנס לסם דגים, ח"ח וכל מיני דברים.

צנרת עליית המים היא צנרת נפרדת.

submarine
Tuesday 17/07/2007, 01:26
בקשר למיקום פורק לא הבנתי למה אלי טוען שעדיף למקם את הפורק בתא האחרון יוצא מזה

שהלכלוך עובר דרך כל התאים ורק בסוף מגיע לפורק????

למה לא לשים את הפורק בתא הראשון שיספוג ישר את כל הלכלוך וככה המים יגיעו נקיים יותר

לשאר התאים??